."Σύγχρονο κόμμα, ανοιχτό στους πολίτες"


Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα τα κείμενα που θα αποτελέσουν τη βάση του εσωκομματικού διαλόγου, ενόψει του 9ου Συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί στο διάστημα 28 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου.

 Όπως προκύπτει από τα κείμενα και ειδικότερα από το κείμενο για το Καταστατικό, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί πολλά από τα βασικά του ιδρυτικά χαρακτηριστικά. 

Αναφέρεται ότι είναι «πατριωτικό, λαϊκό, προοδευτικό, ριζοσπαστικό» αλλά απουσιάζει το «σοσιαλιστικό» χαρακτηριστικό, όπως επίσης απουσιάζει το γνωστό τετράπτυχο της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, «Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση, Δημοκρατική Διαδικασία» ενώ παραμένει το «πιστό στις παρακαταθήκες που του κληροδότησε ο Ανδρέας Παπανδρέου».

 Το ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρεται, είναι ένα «σύγχρονο, θεσμικό κόμμα συλλογικό, δημοκρατικό οργανωτικά  συγκροτημένο, ανοιχτό στους πολίτες». Επίσης είναι «γνήσια συλλογικό, συμμετοχικό, ανοιχτό και δημοκρατικό. 

Δεν είναι ένα προσωπικό ή αρχηγικό κόμμα. Αρνείται τα εσωκομματικά πελατειακά δίκτυα και τις προσωπολατρικές πρακτικές. Δίνει ευκαιρίες και κίνητρα ουσιαστικής συμμετοχής στα μέλη και τους φίλους του, τους καθιστά συνδιαμορφωτές των θέσεων του».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.