.Δέσμευση για τους αγρότες


Τη δέσμευση ότι θα μεσολαβήσει στην Κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των αγροτών, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία τους.
Ο κύριος Κουβέλης αναγνώρισε ότι τα προβλήματά τους είναι υπαρκτά και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. 
Εμπλοκή στο θέμα του πανθεσσαλικού μπλόκου των αγροτών έχει προκύψει από αργά το μεσημέρι, καθώς αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν το κομβόι των τρακτέρ, στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας- Αθηνών, περίπου 200 μέτρα, πριν από τον κόμβο της Νίκαιας, που ήταν και ο αρχικός προορισμός των αγροτών επί της ΠΑΘΕ.

Με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, πέντε διμοιριών των ΜΑΤ και εισαγγελέα βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις, καθώς οι αγρότες επιμένουν να παρατάξουν τα τρακτέρ τους εκατέρωθεν της εθνικής οδού, στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, όπως ήταν ο σχεδιασμός, ενώ από τις Αρχές αυτό το ενδεχόμενο δεν φαίνεται να ευνοείται.

Οι αγρότες ζητούν να μειωθεί η απόσταση από το αρχικό σημείο κατά περίπου 50 μέτρα, ενώ αναμένεται να υπάρξει και συνεδρίασή τους προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις.
 Προειδοποιούν πως σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα προχωρήσουν σε επ' αόριστων αποκλεισμούς δρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων. 
Περισσότερα από 30 τρακτέρ παράταξαν στην κεντρική πλατεία της Μαυροθάλλασσας οι αγρότες του δήμου Βισαλτίας, που δηλώνουν έτοιμοι να συμμετάσχουν, όταν και αν αναγγελθούν, οι πανελλήνιες αγροτικές κινητοποιήσεις.
Αύριο θα συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ αναμένουν απάντηση για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Κατάρ. 
Αύριο συνεδριάζουν και οι αγρότες Βοιωτίας. Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Αργολίδας, ενώ σε θέση μάχης βρίσκονται οι συνάδελφοί τους στην Ημαθία.
«Αφού εξαπάτησαν τον αγροτικό κόσμο με ψεύτικες υποσχέσεις και όρκους στο όνομα της αγροτικής ανάπτυξης, τα κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης αποκάλυψαν πλέον το μέλλον που επιφυλάσσουν στους μικρομεσαίους αγρότες: να ξαναγίνουν κολίγοι στη γη τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Απόλυτα δικαιολογημένες, χαρακτήρισε τις αγροτικές κινητοποιήσεις η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή. «Δεν πρόκειται για εθιμοτυπικές κινητοποιήσεις, όπως τις εμφανίζει η κυβέρνηση. 

Ένα μεγάλο μέρος της αγροτιάς έχει χάσει τα πάντα. Αντιμετωπίζει ένα μέλλον πολύ χειρότερο και οι κινητοποιήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες» επισήμανε η κ. Παπαρήγα

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.