.Νέα δημοτική παράταξη από την Αν. Μπότου-ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Διακήρυξη – ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ
Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη
Aναστασία Μπότου
Επικεφαλής Ανεξάρτητης Παράταξης Ζωγράφου Ανθρώπινη Πόλη
Οι συνθήκες διαβίωσης όλων μας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, έχουν αλλάξει δραματικά. Η καθημερινή επιβίωση μας είναι δύσκολη. 
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Ζωγράφου Ανθρώπινη Πόλη δημιουργήθηκε γιατί θέλουμε να φέρουμε την ανατροπή, θέτοντας στο επίκεντρο κάθε ενέργειάς μας τον άνθρωπο. 
Είμαστε απλοί καθημερινοί πολίτες που νοιαζόμαστε για το Δήμο και τους κατοίκους του και θέλουμε να γίνουμε οι πρωταγωνιστές του σκηνικού της ζωής μας, ξεκινώντας από την πόλη μας.
Η προσπάθεια μας είναι να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και να δημιουργήσουμε μια πόλη, που να μπορούμε και να αξίζει να κτίσουμε τη ζωή και τα όνειρά μας σε αυτή. Σύμμαχοί μας σε αυτή την προσπάθεια είναι ο καθένας από εσάς που συμμερίζεται τις ιδέες μας και θέλει να συμμετέχει όποιες και αν είναι οι πολιτικές του θέσεις.
Καθαριότητα και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση
Στοχεύουμε σε μια καθαρή πόλη, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνικές αποκομιδής των σκουπιδιών. Επίσης, με δράσεις ευαισθητοποίησης των κατοίκων θα προσπαθήσουμε να τους ενεργοποιήσουμε να συνεισφέρουν με τις καθημερινές τους πράξεις στην καθαριότητα της πόλης.
Σχεδιάζουμε μία ολοκληρωμένη παρέμβασης αναβάθμισης και δημιουργίας χώρων πρασίνου και αναψυχής που θα εφαρμόσουμε σταδιακά, αξιοποιώντας τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο σχεδιασμό αυτό θα δοθεί έμφαση στην ενοποίηση του περιαστικού πρασίνου των Πανεπιστημίων με τους διαθέσιμους χώρους πρασίνου της πόλης. 

Η ιδέα είναι η ανάπτυξη πρασίνου έτσι ώστε να αποτελεί τη φυσική συνέχεια με το πράσινο του Υμηττού.  Γι’ αυτό το λόγο θα αναπτυχθεί πράσινο με ανάπλαση αδιαμόρφωτων χώρων, δημιουργία πεζοδρόμων, πράσινων δωμάτων, ενίσχυση της φύτευσης και με την αφαίρεση μπετόν όπου είναι δυνατόν. Επίσης, όπου υπάρχει δυνατότητα θα δημιουργηθούν παιδικές χαρές και χώροι αναψυχής.
Παιδεία, Πολιτισμός και Αθλητισμός
Θέλουμε οι μαθητές μας να έχουν τα απαραίτητα, και εξασφαλισμένες τις καταλληλότερες συνθήκες για την κάλυψη των διδακτικών τους αναγκών. Επίσης, θα υποστηρίζονται οι εκπαιδευτικές και πολιτιστικές τους δραστηριότητες. 

Η συντήρηση των σχολείων και η εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών για τους μαθητές μας είναι βασική υποχρέωση για μας.
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα συντηρούνται ανελλιπώς, ώστε οι συνθήκες άθλησης να είναι αξιοπρεπείς και ασφαλείς.
Με συντονισμένες δραστηριότητες θα αναπτυχθεί η Δια Βίου Εκπαίδευση και θα συνδεθεί με τις πολιτιστικές δράσεις. Ο πολιτισμός θα γίνει έκφραση της κοινωνίας και θα εκδηλώνεται μέσα στην κοινωνία. Στόχος είναι οι δράσεις πολιτισμού και παιδείας να συνδέονται μεταξύ τους και να προωθούν μεθοδευμένα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.
Κοινωνικές Δομές και Δίκτυο Αλληλεγγύης
Η ανάγκη των ανέργων και των εργαζόμενων γυναικών για παιδικό σταθμό των παιδιών τους αποτελεί προτεραιότητα, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, φροντίζοντας παράλληλα όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά και να βελτιωθεί το επίπεδο παροχών από τους παιδικούς σταθμούς.
Οι ήδη υπάρχουσες κοινωνικές δομές πρόνοιας του Δήμου ΚΑΠΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ, ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ, Πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ θα υποστηριχθούν και ανάλογα με τις κοινωνικές ανάγκες που θα προκύψουν, λόγω της κρίσης, θα δημιουργηθούν και νέες, που θα ανακουφίζουν τις ευπαθείς ομάδες.
Έμφαση θα δοθεί στην ψυχολογική υποστήριξη της οικογένειας με την αναβάθμιση του Συμβουλευτικού Κέντρου Οικογενειών. Γονείς και παιδιά έχουν σήμερα μεγαλύτερη ανάγκη για ψυχολογική υποστήριξη από κάθε άλλη περίοδο, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν  εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. 
 Η  ζωή τους αλλάζει ξαφνικά και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις αλλαγές. Είναι σημαντικό να υποστηριχθούν ψυχολογικά. Επίσης, θα υποστηριχθούν οι μαθητές που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς και προβλήματα λόγου, που έχουν αυξηθεί ανησυχητικά τα τελευταία χρόνια.
Βασική μας επίσης επιδίωξη είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης που  θα υποστηρίζει τους ανθρώπους με σεβασμό και με στόχο την κοινωνική και οικονομική τους επανένταξη.
Κέντρο Νεότητας
Για τους νέους μας, έχοντας επίγνωση της απογοήτευσης και του θυμού που αισθάνονται, θα δημιουργήσουμε, αξιοποιώντας χώρους του Δήμου, ένα ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ, που θα είναι το στέκι τους και που θα μπορούν να αναπτύξουν δημιουργικές δραστηριότητες. 

Μια πρώτη ιδέα είναι η δημιουργία  ενός στούντιο ηχογράφησης για να πραγματώνουν τις μουσικές τους ανησυχίες. Θα ακολουθήσουν και άλλες γιατί είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρωτοβουλία και ιδέα των νέων.
Στήριξη για τους επαγγελματίες
Για τους επαγγελματίες του Δήμου σε συνεχή συνεργασία μαζί τους θα σχεδιάζονται και θα υλοποιούνται δράσεις στήριξής τους.

 Μπορούν να οργανώνονται με το συντονισμό και τη συνδρομή του Δήμου εβδομάδες προσφορών, τονώνοντας έτσι την εμπορική κίνηση των καταστημάτων με παράλληλη ωφέλεια και για τους καταναλωτές και για τους επαγγελματίες, προσελκύοντας κόσμο και από άλλες περιοχές. 

Κάθε δράση και πρόταση των επαγγελματιών είναι καλοδεχούμενη για εμάς αφού στόχος μας είναι να ζωντανέψει η τοπική αγορά των μαγαζιών του δήμου, δίνοντας έτσι και νέες θέσεις εργασίας για τους Δημότες.
Οικονομική Διαχείριση του Δήμου
Η διαχείριση των οικονομικών θα γίνεται με βάση τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου. Οι αποφάσεις μας θα στηρίζονται στην κοινή λογική με μόνη σκέψη το συμφέρον του Δήμου και των κατοίκων του.
Καλούμε να έρθουν κοντά μας, όλοι εκείνοι που θέλουν να προσφέρουν στην πόλη του Ζωγράφου και τους κατοίκους της. Θέλουμε να φέρουμε το χαμόγελο και την αισιοδοξία. Μπορούμε όλοι μαζί να φτιάξουμε ένα καλύτερο Δήμο.
Η πόλη μας είναι μία ωραία πόλη που αξίζει την αγάπη μας και θα μας προσφέρει και αυτή ότι χρειαζόμαστε αρκεί να τις δώσουμε και εμείς αυτά που έχει ανάγκη.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.