.Δεν υπάρχουν περιθώρια

Εχει δυσκολέψει η διαπραγμάτευση με την τρόικα. Και αιτία είναι η αδιαλλαξία των εκπροσώπων των δανειστών μας στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Και μόνο το γεγονός πως δεν έχουν αντιληφθεί -ή δεν τους απασχολεί- πως δεν υπάρχει περίπτωση να «περάσει» από την ελληνική Βουλή ρύθμιση η οποία να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες τους, αποδεικνύει την έλλειψη ουσιαστικής επαφής τους με την ελληνική κοινωνική πραγματικότητα.

Η πίεση, πάντως, δεν αποδίδει, υπό την έννοια ότι η κυβέρνηση έχει ορίσει αμετακίνητα την «κόκκινη γραμμή» της και δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει. 

Αναζητώντας μάλιστα πιθανές λύσεις αποφυγής της κρίσης, εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε παράταση για ένα εξάμηνο της ισχύος του νόμου για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, έτσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη άνεση χρόνου για τη διαπραγμάτευση.

Παράλληλα θα επιχειρήσει να επηρεάσει τις εξελίξεις μέσω της πολιτικής διαπραγμάτευσης την οποία θα αναλάβει να διεξαγάγει ο πρωθυπουργός τόσο με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο όσο και με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Τα «όπλα» του στην προσπάθεια αυτή θα είναι, φυσικά, οι θετικές δημοσιονομικές εξελίξεις, οι οποίες υπερέβησαν τους στόχους που είχα

ν τεθεί για το 2013, αλλά και η επικείμενη ανάληψη από τη χώρα μας της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεν θα πρέπει να ξεκινήσει η προεδρία με εκκρεμές ένα τόσο σοβαρό θέμα, που δεν θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να ασχοληθεί απερίσπαστη με τις υποχρεώσεις της.

Από εδώ και πέρα οι πρωτοβουλίες ανήκουν στην πλευρά της τρόικας και των δανειστών μας. Αλλά περιθώρια υποχωρήσεων από την κυβέρνηση δεν υπάρχουν. Θα οδηγούσαν σε ανεξέλεγκτες παρενέργειες.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.