.Με το βλέμμα στραμμένο στους πλειστηριασμούς

Νέα σύσκεψη θα έχουν σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και ενώ εντείνονται οι πιέσεις από την έλλειψη συμφωνίας με την τρόικα.

Ειδικά, για το ζήτημα των πλειστηριασμών, ορισμένοι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα έρθει σε σύγκρουση με τους εκπροσώπους των δανειστών, επικαλούμενοι και τους σχετικούς διαλόγους μεταξύ τρόικας και των αρμόδιων υπουργών που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η τρόικα επιμένει στις εκτιμήσεις της για «τρύπα» περίπου 200 εκατ. ευρώ από τις αλλαγές που επήλθαν στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και δεν πείθεται από το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι θα καλυφθεί από την αυξημένη εισπραξιμότητα του φόρου.

Σε ό,τι αφορά στις ομαδικές απολύσεις, η κυβέρνηση επισημαίνει ότι αρνείται την άρση κάθε προστατευτικού ορίου, αν και ο Γ. Βρούτσης δέχεται την πρόταση για άρση του βέτο του υπουργού Εργασίας σε ομαδικές απολύσεις, κάτι που στην πράξη θα μπορούσε να σημαίνει πλήρη απελευθέρωση.

Ανοιχτό είναι και το μέτωπο της αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, με την κυβέρνηση να έχει ζητήσει γνωμοδότηση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Κομισιόν σχετικά με το σχέδιό της για τα ΕΑΣ, το οποίο είναι αρκετά μακριά από αυτά που ζητά η τρόικα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.