.Σε τεντωμένο σχοινί η διαπραγμάτευση

Ανάμεσα στην τρόικα που ανακαλύπτει συνεχώς μαύρες τρύπες διευρύνοντας το χρηματοδοτικό κενό και των βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού που εμφανίζονται ανυποχώρητοι βρίσκεται η κυβέρνηση. 

Η επιμονή της τρόικας, η στάση των πολιτικών προϊσταμένων της αλλά και το εκρηκτικό κλίμα στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ευαγ. Βενιζέλο στην οποία έγιναν πολλές διαπιστώσεις αλλά δεν υπήρξε στο τραπέζι κάποια λύση η οποία θα μπορούσε να αλλάξει το κλίμα στις κοινοβουλευτικές ομάδες ή να πείσει την τρόικα για την ορθότητα των επιχειρημάτων της ελληνικής πλευράς.

Μόνη απόφαση που «επικυρώθηκε» στην συνάντηση ήταν η επέμβαση στην ΕΡΤ σε μια προσπάθεια η κυβέρνηση να δείξει στην τρόικα ότι ελέγχει τα πράγματα και εννοεί αυτά που λέει. 

Οι βουλευτές όμως έχουν αναγάγει σε κομβικό θέμα αυτό της φορολογίας των ακινήτων και παρά τις συνεχείς προσπάθειες και του μεγάρου Μαξίμου και της Ιπποκράτους εμφανίζονται ανυποχώρητοι. 

Η συνάντηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τον Γ.Στουρνάρα «στεύτηκε» με απόλυτη αποτυχία όπως άλλωστε και εκείνη με τους βουλευτές της ΝΔ. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση σήμερα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κουκουλόπουλου στην πρωινή εκπομπή του Mega «πήγαμε και είπαμε πολύ καθαρά: Αυτό που κατεβάσατε δεν περνάει. Και κάνουμε πρόταση για να γίνει δικαιότερη η κατανομή».

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση πιέζεται από την τρόικα να αποσύρει αποφάσεις και ρυθμίσεις που πήρε το τελευταίο διάστημα και οι οποίες κατά την τρόικα ήταν λάθος και στην σύλληψη και στον σχεδιασμό όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας χθες στο περιστύλιο της Βουλής έλεγε χαρακτηριστικά πως «αν η τρόικα συνεχίσει έτσι τότε μετά τους βουλευτές θα έρθει η σειρά των υπουργών και τότε ας αναλάβει η τρόικα το κόστος μιας εκλογικής αναμέτρησης υπό αυτές τις συνθήκες στην Ελλάδα».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.