.Το νέο ξεκίνημα

Τα νέα αυτή τη φορά για την εξέλιξη της προσπάθειας εξόδου από την κρίση είναι καλά. Και -το κυριότερο- δεν προέρχονται από την πλευρά της κυβέρνησης. Η Κομισιόν είναι εκείνη που προβλέπει ότι, με βάση τα σημερινά δεδομένα, το 2014 θα είναι η χρονιά που θα αποδειχθεί ότι η πολύχρονη ύφεση τερματίζεται και η χώρα εισέρχεται πια σε αναπτυξιακή τροχιά.
Μπορεί οι αριθμοί να μην εντυπωσιάζουν -η ανάπτυξη υπολογίζεται στο 0,6% και η ανεργία στο 26%-, αλλά εκείνο που μετράει είναι το νέο ξεκίνημα. Και η επιβεβαίωση ότι η προσπάθεια απέδωσε και μπορούμε πια να προσβλέπουμε σε καλύτερες μέρες. Αλλωστε για το 2015 οι προβλέψεις είναι καλύτερες. Στο 2,9% υπολογίζουν την αύξηση του ΑΕΠ και στο 24% την ανεργία.

Εξίσου αισιόδοξα είναι και κάποια άλλα στοιχεία. Τα έσοδα παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση τους τελευταίους μήνες. Τον Σεπτέμβριο 37% και τον Οκτώβριο 24% πάνω από τον στόχο. Εκ των πραγμάτων διαπιστώνεται ότι οι προσπάθειες βελτίωσης της απόδοσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού αποδίδουν. 

Κι αν σημειώσουν ανάλογη επιτυχία και τα μέτρα που δρομολογούνται για τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής, τότε δεν αποκλείεται οι προβλέψεις της Κομισιόν να αποδειχθούν μετριοπαθείς.

Διαπιστώνεται, κατά συνέπεια, ότι κάθε άλλο παρά άοπλη 
έχει προσέλθει η ελληνική κυβέρνηση στην υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Εχει να επικαλεσθεί επιδόσεις που της επιτρέπουν να υποστηρίζει βάσιμα ότι τα έσοδα θα έχουν και το 2014 ανάλογη πορεία, αφού οι έλεγχοι των φορολογικών αρχών δεν αποδίδουν αμέσως, αλλά έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα.


Δεν γνωρίζουμε αν είναι μόνο εκατό τα μέτρα που μας χωρίζουν από την κορυφή, αλλά σημασία έχει ότι η απόσταση δεν είναι μεγάλη. Το φως στην άκρη του τούνελ είναι πια ευδιάκριτο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.