.Πρωτοβουλία των δημάρχων

Η εξασφάλιση του ελάχιστου επιπέδου αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης για τους πολίτες θύματα της οικονομικής κρίσης είναι το ζητούμενο για το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.
Μιλώντας στο Βόλο στην πρώτη επίσημη εκδήλωση της πρωτοβουλίας των πέντε δημάρχων υπογράμμισε οτι υπάρχουν ελλείψεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής στην αντιμετώπιση της κρίσης. Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφερόμενος στην πρωτοβουλία των πέντε δημάρχων είπε οτι αναζητούμε νέες μορφές πολιτικής εξουσίας μέσω της κοινωνίας των πολιτών.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης , δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης αφού τόνισε οτι η όλη κίνηση των πέντε δεν επιδιώκει  εμπλοκή στην κεντρική πολιτική σκηνή, κατέληξε λέγοντας οτι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ΤΑ ως μέρος του προβλήματος ενώ η ΤΑ μπορεί μέσω μεταρρυθμίσεων να βοηθήσει στη λύση του προβλήματος.
Στην ίδια εκδήλωση μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος πρότεινε τη σύσταση κοινωνικών συναιτεριστικών επιχειρήσεων στις οποίες θα απασχοληθούν πολίτες θύματα της οικονομικής κρίσης προκειμένου -όπως είπε- να περάσουμε σταδιακά απο την παθητική στην ενεργητική κοινωνική πολιτική.
Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, με θέμα τα εμπόδια που συναντούν οι οργανισμοί ΤΑ στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος με θέμα τις καινοτόμες πετυχεμένες δράσεις στους πέντε δήμους. 
Η εκδήλωση διεκόπη όταν σχολικοί φύλακες διαμαρτυρήθηκαν γιατί βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Πυροσβεστικά παρενέβη ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος απευθυνόμενος δήλωσε οτι βρίσκεται στο πλευρό τους τονίζοντας οτι αυτοί υπέστησαν το οικονομικό κόστος απο την κρίση ενώ οι δήμοι το πολιτικό και κοινωνικό απο την κατάργηση των θέσεων τους.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.