.Ευ. Βενιζέλος: «Στρατηγική-εταιρική» η σχέση με τη Ρωσία

«Ιστορικά εξαιρετικό» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, το επίπεδο των ελληνορωσικών σχέσεων κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, που ακολούθησαν τις διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών στο υπουργείο Εξωτερικών. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, η Ελλάδα αποδίδει πολλή μεγάλη σημασία στις ελληνορωσικές σχέσεις και σημείωσε ότι πρόκειται για «στρατηγική-εταιρική σχέση».  

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να είναι έντονη η παρουσία της Ρωσίας στην Ελλάδα μέσω επενδύσεων και μέσω της διαδικασίας των ιδιωτικοποιήσεων και αναφέρθηκε ειδικότερα στους τομείς, της οικονομίας, της ενέργειας και του τουρισμού, όπου οι δύο χώρες έχουν στενή συνεργασία.  

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπογράμμισε την επιθυμία της ρωσικής πλευράς για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και τόνισε ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις αποκτούν μια θετική δυναμική. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.