.Ισπανοί, Έλληνες και άλλοι Ευρωπαίοι ελπίζουν να ψηφίσουν στις γερμανικές εκλογές με "δανεικές" ψήφους

Δεκάδες Ισπανοί και Έλληνες, αγανακτισμένοι με τα σκληρά μέτρα λιτότητας για τα οποία κατηγορούν την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ελπίζουν ότι θα βάλουν ένα λιθαράκι στην ήττα της στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, χρησιμοποιώντας τις ψήφους που θα τους "δανείσουν" κάποιοι Γερμανοί ψηφοφόροι.

Σε μια σελίδα στο Facebook που ονομάζεται "Electoral Rebellion" (Εκλογική Ανταρσία), οι ξένοι ?που δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις γερμανικές εκλογές? μπορούν να ζητήσουν να εκφραστούν μέσω εκείνων των Γερμανών οι οποίοι πιστεύουν ότι δικαιούνται να έχουν λόγο, δεδομένου ότι το αποτέλεσμα θα επηρεάσει και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο επικεφαλής του σχεδίου Φίλιπ Νόχε είπε ότι μολονότι η σελίδα απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων, μεγαλύτερο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής δείχνουν οι Ισπανοί. "Η βασική ιδέα είναι να χαρίζουν οι Γερμανοί την ψήφο τους σε ανθρώπους από χώρες οι οποίες επηρεάζονται από τη γερμανική ή την παγκόσμια πολιτική" 

συνέχισε ο Νόχε που είναι μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Egality Berlin η οποία αγωνίζεται για τη δημοκρατία πέρα από τα στενά όρια του έθνους-κράτους. "Υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Ένα από αυτά είναι η πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται σε άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης", πρόσθεσε.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.