.Το υπό ανέγερση Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός

Το υπό ανέγερση Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» στο Φάληρο επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο και Πολιτισμού Π.Παναγιωτόπουλο.

Για «ένα όραμα που ξετυλίγεται και γίνεται πραγματικότητα» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας τη μεγάλη σημασία της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
«Είναι μια πολλαπλή, ουσιαστική συμβολή στον Πολιτισμό, στην Οικονομία και στο Περιβάλλον του τόπου. 

Θα στεγάζει την Εθνική μας Βιβλιοθήκη, μια σύγχρονη Εθνική Σκηνή και ένα διεθνώς πρωτοποριακό, βιοκλιματικό πάρκο» δήλωσε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας και τη συμβολική αξία καθώς, όπως είπε, «αποτελεί τη μεγαλύτερη δωρεά, ύψους 566 εκατομμυρίων ευρώ, που γνωρίζει σήμερα ο τόπος, συνεχίζοντας έτσι αυτή την αλυσίδα, την παράδοση των μεγάλων ευεργετημάτων, που σε δύσκολες στιγμές πάντα βοηθούσαν την πατρίδα».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως το έργο αυτό θα αποτελέσει ένα κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή και θα ενισχύσει την Αθήνα αλλά και γενικότερα την Ελλάδα, γιατί θα αποτελεί ένα έργο, ένα σημείο διεθνούς αναγνώρισης. 

Οπως ανέφερε το έργο θα παραδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο το 2016 και θα έχει την δυνατότητα να προσελκύει, στην πλήρη ανάπτυξή του, 1, 5 εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο. Παράλληλα, θα συνεισφέρει τουλάχιστον 160 εκατομμύρια ευρώ στην οικονομία από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.