.Αρχίζει σήμερα το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

Ένα ιδιαίτερο γεγονός του καλοκαιριού είναι το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, που ξεκινάει σήμερα τις εκδηλώσεις του στην Παραλία της Αύρας με συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. 

Η Κρατική Ορχήστρα θα παρουσιάσει στις 9 μ.μ. ένα ωραίο πρόγραμμα δίπλα στη θάλασσα! Στο πρώτο μέρος της βραδιάς ο αρχιμουσικός Μιχάλης Οικονόμου θα οδηγήσει την ορχήστρα στην εκτέλεση της δραματικής εισαγωγής από τη σκηνική μουσική που ο Μπετόβεν συνέθεσε το 1810 για το δράμα Εγκμοντ του Γκαίτε. 

Ο σολίστ του βιολοντσέλου Ρενάτο Ρίπο θα ερμηνεύσει στη συνέχεια το Πρώτο Κοντσέρτο του Γάλλου ρομαντικού συνθέτη Καμίγ Σαιν-Σανς, ενώ στο δεύτερο μέρος επιστρέφοντας στο έργο του Μπετόβεν η ΚΟΑ θα ερμηνεύσει τη Δεύτερη Συμφωνία του σε ρε μείζονα. 

Αν και γραμμένη σε μια εποχή που τα πρώτα προβλήματα ακοής οδηγούσαν τον συνθέτη σε απόγνωση, η συμφωνία του αυτή είναι μια από τις πιο φωτεινές δημιουργίες του.

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας θα συνεχίσει την Κυριακή 4 Αυγούστου στην ορεινή Παχειά Ράχη, στο Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση, με μια παράλληλη εκδήλωση: την προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ «Γυμνά Χέρια» του Γιώργου Σκεύα για τον Δημήτρη Μητρόπουλο με τον Λευτέρη Βογιατζή σε ένα διπλό αφιέρωμα στον συνθέτη και στον ηθοποιό που έφυγε πρόσφατα.

Την Τρίτη 6/8 το νεοσύστατο σύνολο μουσικής δωματίου Κύκλος (Kyklos Ensemble) θα παρουσιάσει τη συναυλία «Αστορ Πιατσόλα για 12» στην Παραλία της Αύρας και την Τετάρτη 7/8 θα δώσει συναυλία στην Παχειά Ράχη το κουαρτέτο εγχόρδων «Τρόπος». Φινάλε στις 9/8 με το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή και τη συναυλία «Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά την τζαζ» (Παραλία Αύρας).

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.