.Αλ.Τσίπρας: Έχουμε σχέδιο να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μονάχα η δύναμη της ανατροπής. Είναι η δύναμη της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Έχουμε σχέδιο να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα σε στέρεα θεμέλια κοινωνικής δικαιοσύνης, αξιοκρατίας, δημοκρατίας και προκοπής». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Συνεχίζοντας για τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «ξέρουμε το πώς θα στηρίξουμε τους πιο αδύναμους, αυτούς που σιγά - σιγά ωθούνται στα όρια της φτώχειας, τους άνεργους, τις οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες και τα εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «είναι μια κυβέρνηση συνενοχής και συναυτουργίας». 

Και πρόσθεσε: «Είναι συρραφή ιδιοτελών επιδιώξεων, είναι προσυπογραφή απεμπόλησης αρχών και στρατηγικής, από το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Βενιζέλου κυρίως. Είναι μια κυβέρνηση όμηρος μιας τραγικής, καταστροφικής και αδιέξοδης πολιτικής».

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η νέα κυβέρνηση Σαμαρά που πήρε στην αγκαλιά του τον κ. Βενιζέλο για να μην πάμε σε εκλογές, δε θα κρατήσει για πολύ». Μάλιστα, όπως τόνισε, «η κυβέρνηση των Μνημονίων παραπαίει. Τα ψωμιά τους τελειώνουν και το ξέρουν καλά και οι ίδιοι. 

Μόνο που όσο περνάν οι μέρες τόσο επιδεινώνεται η κατάσταση. Τόσο διαλύεται η κοινωνική συνοχή. Καταστρέφεται η παραγωγική βάση. Βουλιάζει η οικονομία. Συρρικνώνεται η δημοκρατία».

Παράλληλα, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «αναρωτιέται κανείς πόσες φορές θα ξαναβρεθούμε μπροστά στον ίδιο και τον ίδιο εκβιασμό», ότι δηλαδή «η Ελλάδα πρέπει να πάρει και άλλα μέτρα, να κόψει και άλλο μισθούς και συντάξεις, να κλείσει νοσοκομεία και σχολεία, να πετάξει ανθρώπους στον δρόμο, για να πάρει την επόμενη δόση». 

Και συμπλήρωσε: «Νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον λαό για πάντα. Νομίζουν ότι μπορούν να υποτιμούν τη νοημοσύνη του».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.