.Ο ανατραπείς πρόεδρος της Αιγύπτου, Μ. Μόρσι, κρατείται στο υπουργείο Άμυνας

O ανατραπείς από τον στρατό πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι μεταφέρθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο υπουργείο Άμυνας, ενώ η ομάδα του κρατείται σε κτίριο του στρατού, μερικές ώρες πριν από την ορκωμοσία του προσωρινού αντικατάστασή του, η οποία ξεκινά μία δύσκολη μεταβατική περίοδο.
Η κράτηση του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της Αιγύπτου και της ομάδας του είναι το τελευταίο στάδιο της εφαρμογής σειράς μέτρων των δυνάμεων ασφαλείας κατά των Αδελφών Μουσουλμάνων από τους οποίους προέρχεται ο Μόρσι.

Ο ανατραπείς Μόρσι δήλωσε, σε ένα μήνυμά του που μαγνητοσκοπήθηκε σε βίντεο λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση του επικεφαλής του στρατού που τον κήρυξε έκπτωτο, ότι παραμένει «ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου».

Τριακόσια εντάλματα σύλληψης σε βάρος μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται υψηλόβαθμ στελέχη.

Ο στρατός που ανέστειλε την ισχύ το Συντάγματος και διόρισε αντικαταστάτη του Μόρσι τον πρόεδρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου Αντλί Μανσούρ, προκάλεσε ανησυχία στο εξωτερικό, με τον πρόεδρο Ομπάμα να ζητεί να επανεξεταστεί η χορήγηση της στρατιωτικής βοήθειας στην Αίγυπτο και την Ευρωπαϊκή Ένωση να ζητεί ταχεία διενέργεια προεδρικών εκλογών. Έκκληση προς την Αίγυπτο για αυτοσυγκράτηση έκαναν ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν και η Ρωσία. 

Να σημειωθεί πως με δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υφυπουργός Εξωτερικών  Ά. Γεροντόπουλος τόνισε πως «Μέχρι στιγμής δεν μας έχει αναφερθεί απολύτως κανένα πρόβλημα στην ελληνική ομογένεια στην Αίγυπτο».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.