.Σαρωτικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για την καταπολέμηση της «μαύρης» εργασίας

Σε πραγματικό σάρωμα της χώρας με σχεδιασμένες επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας, θα πραγματοποιήσουν από την 1η Αυγούστου έως το τέλος Σεπτεμβρίου, σε όλη τη χώρα 563 στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας, της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ, και της Οικονομικής Αστυνομίας.

Οι λεπτομέρειες της δράσης καθορίστηκαν σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας υπό τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου και εκ μέρους της ΕΛΑΣ, ο διοικητής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλειος Κοντογιάννης και ο διοικητής της Οικονομικής Αστυνομίας Φώτης Λιάχας.

Η αδήλωτη εργασία αυξάνεται συνεχώς από την αρχή της κρίσης, όπως παραδέχθηκε άλλωστε και ο υπουργός Εργασίας. Από 25% το 2010 και 30% το 2011, έφθασε στα 38,2 το 2012 και 38,4% το πρώτο εξάμηνο του 2013 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΠΕ.

Τα στοιχεία αυτά είναι απλά ενδεικτικά αφού οι έλεγχοι γίνονται στοχευμένοι σε χώρους για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ή καταγγελίες.

Οι έλεγχοι του επόμενου διμήνου θα είναι εστιασμένοι σε κλάδους που εμφανίζουν υψηλή παραβατικότητα και θα διεξάγονται από μεικτά κλιμάκια των εμπλεκομένων υπηρεσιών. Οι περιοχές που έχουν επιλεγεί κατά προτεραιότητα είναι κυρίως νησιωτικές περιοχές αλλά και ηπειρωτικές με μεγάλη τουριστική κίνηση.

Πρόκειται για τις περιοχές των Ιονίων Νήσων, των Δωδεκανήσων, του Βορείου Αιγαίου και των νησιών του Αργοσαρωνικού, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Έλεγχοι θα γίνουν επίσης στην Ήπειρο, τη Χαλκιδική, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Μαγνησία και τις ακτές του Πηλίου και την Πελοπόννησο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.