.Κριτική στη ΝΔ από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Διαστάσεις μείζονος πολιτικού ζητήματος τείνει να πάρει η αντιπαράθεση των κομμάτων για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, με τα κόμματα να καταθέτουν -το ένα μετά το άλλο- τις δικές τους προτάσεις. 

Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου, ασκεί έντονη κριτική στη ΝΔ και την επιλογή της να καταθέσει δική της πρόταση, μιλά για «κρίση» και κάνει λόγο για «σαφείς ιδεολογικοπολιτικές διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων».
Αφήνει μάλιστα βαρύτατους υπαινιγμούς κατά της ΝΔ, την οποία κατηγορεί, έμμεσα, για έλλειψη σεβασμού προς το Σύνταγμα. 

Ειδικότερα, σχετικά με την κατάθεση της πρότασης της ΝΔ αναφέρεται: «Αν δεν πρόκειται για απίστευτες προχειρότητες, τίθενται πολύ σοβαρά ζητήματα σεβασμού του Συντάγματος και του κράτους δικαίου».


Νέο νόμο εισάγει η πρόταση νόμου της ΝΔ για το αντιρατσιστικό, σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, διότι -όπως αναφέρει το Γραφείου Τύπου του κόμματος- τροποποιεί τα βασικά άρθρα του ν. 927/79 και εισάγει νέες παραβατικές συμπεριφορές.

«Eπί της ουσίας, δηλαδή στην ανάγκη καταπολέμησης του ναζισμού, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, στην καταδίκη κάθε βίαιου επεισοδίου με βάση τέτοια κριτήρια, δεν υπάρχει καμία διαφωνία. 


Διαφωνία υπάρχει ως προς το απαιτούμενο εργαλείο. Η ΝΔ θεωρεί ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, με συγκεκριμένες προσθήκες, βελτιώσεις και με την επικαιροποίησή του, είναι επαρκέστατο. Η ΔΗΜΑΡ  και το ΠΑΣΟΚ έχουν διαφορετική άποψη. 

Πιστεύω, λοιπόν, ότι στη συζήτηση στη Βουλή θα έχουν την ευκαιρία, νηφάλια να δουν ποιο είναι το αποτελεσματικότερο εργαλείο», δήλωσε στον ραδιοσταθμό ALPHA 9,89 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.