.«Θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό»...???


Τη δέσμευσή του πως θα επαναφέρει το κατώτατο μισθό σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση έδωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα σε εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας.
«Μας λένε, μπορείτε να επαναφέρετε το κατώτατο μισθό;  Εμείς λέμε, μπορούμε δεν μπορούμε, θα το κάνουμε για έναν λόγο.  Είναι η μόνη προϋπόθεση για ναξανακινήσει η οικονομία» υποστήριξε ο ίδιος.

Διευκρίνισε ότι «δεν είναι μια πρόταση λαϊκιστικής προοπτικής ή για να γίνουμε ευχάριστοι στα αυτιά των πολιτών το ότι λέμε ότι πρέπει να αυξήσουμε, να επαναφέρουμε στα επίπεδα προ μνημονίου τον κατώτατο μισθό. Είναι το εργαλείο. Είναι η προϋπόθεση για να βγούμε από την κρίση».

Αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη της τρόικας υποστήριξε ότι ο συνδυασμός των χρηματοδοτικών κενών στους τραπεζικούς ισολογισμούς και των 2,7 δισ. δημοσιονομικού ελλείμματος που προκαλούν τα μέτρα λιτότητας, αυξάνουν τις πιθανότητες η επικείμενη επίσκεψη της Τρόικας στην Αθήνα

«Να μην είναι μια ανοιξιάτικη βόλτα, μια ανοιξιάτικα εκδρομή των Βορειοευρωπαίων στο μεσογειακό Νότο,αλλά να εγκυμονεί κινδύνους για νέους εκβιασμούς» προσθέτοντας ότι «αυτό που μας περιμένει είναι ακόμα χειρότερες μέρες αν συνεχιστεί η αδιέξοδη πολιτική  των μνημονίων» καθώς, όπως είπε, η χώρα «έχει πέσει στα βράχια».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση της Κύπρου, επιμένοντας στο «περήφανο όχι του κυπριακού λαού» 

σπεύδοντας, όμως, να διευκρινίσει ότι «για να είναι αποτελεσματικό ένα όχι, χρειάζονται δύο προϋποθέσεις. Χρειάζεται και ο λαός να λέει το όχι και η κυβέρνησή του να στηρίζει το όχι. Το ένα χωρίς το άλλο δεν μπορούν να προχωρήσουν. 

Δεν μπορεί ένα όχι να είναι αποτελεσματικό, το όχι ενός λαού, αν δεν στηρίζεται από μια αποφασιστική στάση μιας κυβέρνησης. Αλλά ούτε η αποφασιστική στάση μιας κυβέρνησης αρκεί, αν ο λαός διαρκώς δεν στηρίζει την προοπτική της αντίστασης και την προοπτική  του όχι».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε με τι πανηγύριζαν «κι αυτοί που μας κυβερνάνε, αλλά και το κυρίαρχο σύστημα των ΜΜΕ, όσοι επέβαλαν στον ελληνικό λαό από την πρώτη στιγμή το μνημόνιο. 
Με την καταστροφή της Κύπρου;  Με το ότι αυτή η καταστροφή θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και θα είναι ίσως και το μέλλον μας εδώ σε πολύ άμεσο χρονικό διάστημα;»

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.