.Μπογιόπουλος σε Παπαρήγα: Συμμαχούμε μόνο με τον εαυτό μας - Οταν οι άλλοι διαμαρτύρονταν, εμείς φεύγαμε


Αρχισαν οι εσωκομματικοί «τριγμοί» στο ΚΚΕ εν όψει του συνεδρίου του κόμματος, καθώς σε άρθρο του που δημοσίευσε χθες ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος εκφράζει έντονες διαφωνίες με την επίσημη γραμμή του κόμματος.

Ανοιχτά αμφισβητεί την πολιτική της Αλέκας Παπαρήγα ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, ο οποίος με άρθρο του στον «Ριζοσπάστη» κατηγορεί το ΚΚΕ για αδράνεια απέναντι στις εξελίξεις στην Ελλάδα του μνημονίου, ενώ σχολιάζει «ότι η πολιτική του κόμματος που απορρίπτει όσους διαφοροποιούνται» δεν είναι λαϊκή συσπείρωση, αλλά«συμμαχία μόνο με τον εαυτό μας».

Παράλληλα, ο κ. Μπογιόπουλος αναφέρεται και στην παρουσία του ΚΚΕ στις διαμαρτυρίες τονίζοντας ότι «απουσιάσαμε από το καθήκον να παρέμβουμε στο αυθόρμητο που εκδηλώθηκε» ενώ αναφερόμενος στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» και άλλες ομάδες διαμαρτυρίας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Από τις πλατείες που τις καταγγείλαμε από την Ισπανία κιόλας, πριν ακόμα εμφανιστούν στην Ελλάδα, μέχρι τις πατάτες. Από τις διαδηλώσεις για το μνημόνιο μέχρι τα διόδια - όταν έρχονταν άλλοι εμείς φεύγαμε».

Από την κριτική του κ. Μπογιόπουλου δεν έμεινε ασχολίαστο ούτε το ποσοστό που συγκέντρωσε το ΚΚΕ, για το οποίο δήλωσε: «Ας σταθούμε στις εκλογές

Η σ. Παπαρήγα έλεγε: ''Αντικειμενικά λοιπόν στην εκλογική μάχη το κριτήριο ψήφου προς το ΚΚΕ μπορεί και πρέπει να είναι πάνω στη συνολική του στρατηγική''. Δεν συνιστά απολυτότητα να λέμε ότι «επιβεβαιώθηκε» 

μια στρατηγική που την αναδείξαμε ως κριτήριο ψήφου, αλλά αντί να συγκεντρώσει δυνάμεις τις μείωσε στο μισό; Βέβαια, όποτε έρχεται η κουβέντα στο εκλογικό αποτέλεσμα επαναλαμβάνουμε τα περί ''κοινοβουλευτικών αυταπατών''. 

Όχι. Αυταπάτες δημιουργούνται όταν αρνούμαστε να ερμηνεύσουμε απροκατάληπτα την ζωντανή εμπειρία από κάθε πολιτική μάχη. Τέτοια μάχη είναι και οι εκλογές».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.