."Όχι" Ρουπακιώτη σε προωθούμενη διάταξη για συμβασιούχους


Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό του περιβάλλον, δεν προτίθεται να συνυπογράψει ρύθμιση στο νομοσχέδιο του συναδέλφου του, υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, με το οποίο προβλέπεται η κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και η έκδοση αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων, που αφορούν απολυμένους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το επίμαχο νομοσχέδιο, μεταξύ των άλλων, καταργείται η πρόσφατη διάταξη (20.3.2013) του υπουργού Δικαιοσύνης που ψηφίστηκε από την Βουλή (άρθρο 64 Ν. 4139/2013) και προβλέπει ότι «σε περίπτωση υπερημερίας του εργοδότη ως προς την αποδοχή της εργασίας του εργαζομένου το δικαστήριο μπορεί να διατάξει ως ασφαλιστικό μέτρο την προσωρινή απασχόληση του εργαζόμενου μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αγωγής για την κυρία υπόθεση».

Παράλληλα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο καταργούνται και όσες αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν εκδοθεί και διατάσσουν την επαναπρόσληψη εργαζομένων, ενώ αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων που αφορούν εργαζομένους μπορούν να εκδοθούν μόνο για τυπικούς λόγους. 

Όπως είναι για μη έγγραφη απόλυση (αλλά προφορική) εργαζομένου, για απόλυση χωρίς καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης, κ.λπ. Αντίθετα, στις περιπτώσεις απολύσεως εργαζομένων δεν μπορεί να εκδοθεί απόφαση ασφαλιστικών μέτρων επί της ουσίας, δηλαδή, για τις περιπτώσεις εκείνες που η καταγγελία της σύμβασης είναι καταχρηστική.

Καθησυχαστικά εμφανίζονται ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ για την υπέρβαση των αντιρρήσεων που έχει διατυπώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Δημήτρης Χατζησωκράτης μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτικούς σταθμούς ανέφερε ότι "μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου από το υπουργείο Οικονομικών το απόγευμα το θέμα θα έχει διευθετηθεί".

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.