.Έκτακτο Eurogroup, μέσω τηλεδιάσκεψης, απόψε για την Κύπρο


Έκτακτο Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί απόψε, στις 20:30 ώρα Ελλάδος, για να συζητηθεί το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της ευρωζώνης.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης μαζί με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) συμφώνησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου σε πακέτο διάσωσης για την Κύπρο ύψους δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει και το "κούρεμα" καταθέσεων σε κυπριακές τράπεζες, με την επιβολή εφάπαξ φόρου, που θα έχει απόδοση 5,8 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, για ενδεχόμενη αναθεώρηση της απόφασης του Eurogroup ως προς τη συμμετοχή των καταθετών στη χρηματοδότηση του πακέτου διάσωσης για την Κύπρο και την ελάφρυνση των μικροκαταθετών, έκανε λόγο ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας και υπουργός Εξωτερικών, Μίχαελ Σπίντελεγκερ,  σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη. 

Σημειώνοντας, πως οι εξελίξεις στην Κύπρο δεν συνιστούν κίνδυνο για τους καταθέτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως πρόκειται για «ένα ιδιαίτερο κυπριακό πρόβλημα και θα εξετάσουμε αν μπορούμε να το λύσουμε κατά έναν τρόπο, ώστε για τους μικρούς καταθέτες να μην είναι μεγάλες οι επιπτώσεις».

Από τη μεριά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναγνώρισε την δυσκολία της πολιτικής κατάστασης στην Κύπρο και δήλωσε ότι εναπόκεινται στην κυπριακή κυβέρνηση ενδεχόμενες αλλαγές στο πρόγραμμα διάσωσης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.