.Αγώνας δρόμου για την κρίσιμη ψηφοφορία στην Κύπρο


Για αύριο στις έξι το απόγευμα μετατέθηκε η σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής, η οποία είχε αρχικά οριστεί για χθες και στη συνέχεια αναβλήθηκε για σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να «περάσει» με τη μορφή του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων.

Την απόφαση έλαβε η έκτακτη σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, που συγκλήθηκε μετά την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τα μέλη της Βουλής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτελεστική και νομοθετική εξουσία προσανατολίζονται να διαφοροποιήσουν τα αρχικά ποσοστά σε σχέση με το κούρεμα, ως εξής: Μέχρι 20.000 ευρώ ο συντελεστής να είναι μηδενικός, από 20.000 έως 100.000 ευρώ 3%, από 100.000 έως 500.000 ευρώ 10% και από 500.000 και άνω 12,5%.

Δραματική έκκληση προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο λαμβάνοντας ως «γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών και της πατρίδας», 

διετύπωσε χθες βράδυ με διάγγελμα του ο Κύπριος πρόεδρος, ο οποίος το πρωί προήδρευσε του Υπουργικού Συμβουλίου και στη συνέχεια ενημέρωσε σε άτυπη σύνοδο την Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με μέχρι τώρα δεδομένα το νομοσχέδιο εκτιμάται ότι ψηφίσουν 27 με 30 βουλευτές, στο όριο των 29 ψήφων που απαιτούνται για να υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή των 56 εδρών.
Οι ισορροπίες πάντως είναι εξαιρετικά λεπτές και η εικόνα μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.