.Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη η ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου


Από το μεσημέρι άρχισαν  να φθάνουν στην Ρώμη, οι εκατόν πενήντα επίσημες αντιπροσωπείες που θα παραστούν, αύριο, στην τελετή ενθρόνισης του Πάπα Φραγκίσκου.

Όπως έχει ήδη μεταδώσει  το ΑΠΕ - ΜΠΕ, στην τελετή θα παραστεί, δέκα αιώνες μετά το σχίσμα καθολικών και ορθοδόξων, και ο Οικουμενικός Πατριάρχης.  

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θα συνοδεύεται από τον μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα  και από τους  μητροπολίτες Αργεντινής Ταράσιο  και Ιταλίας Γεννάδιο. Η παρουσία του προκαθήμενου του Θρόνου του Αποστόλου Ανδρέα, προβάλλεται ως «ιστορική», από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. 

Στις πολιτικές προσωπικότητες  που είναι παρούσες στην ενθρόνιση,  συμπεριλαμβάνονται η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ, η Αργεντινή πρόεδρος Κριστίνα Κίρχνερ, ο αμερικανός  αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόϊ, οι πρόεδροι του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουελ Ντουράο Μπαρόζο.  

Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Οι πιστοί που θα παρακολουθήσουν την τελετή αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο και ο δήμος της Ρώμης, με τις ιταλικές υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, έχουν κινητοποιηθεί. 

Οι μετακινήσεις με το  μετρό, κατά την αυριανή ημέρα, θα είναι δωρεάν, ενώ έχουν τεθεί σε λειτουργία ειδικές γραμμές λεωφορείων που συνδέουν το παπικό κρατίδιο με κύρια σημεία της Αιώνιας Πόλης. 

Χιλιάδες προσκυνητές αναμένεται να κοιμηθούν ακόμη και στο ύπαιθρο, κοντά στον 'Αγιο Πέτρο- παρά την κακοκαιρία  που πλήττει την ιταλική πρωτεύουσα- για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν όσο γίνεται από πιο κοντά,  την τελετή ενθρόνισης του Πάπα Φραγκίσκου. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.