.Αντίστροφη μέτρηση για την απορρόφηση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα


Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ανακοίνωσε ότι οι τράπεζες θα είναι κλειστές την Τρίτη και Τετάρτη, 19 και 20 Μαρτίου 2013 αντίστοιχα, «λόγω τραπεζικής αργίας».

Είναι σαφές ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα του ότι δεν έχει ψηφιστεί ακόμη το νομοσχέδιο για το «κούρεμα» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup.

Εξάλλου, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εξεύρεσης του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, στο οποίο θα μεταφερθούν τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, 

μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε το Σάββατο το Συμβούλιου Συστημικής Ευστάθειας, με αφορμή τις αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο.
Για τον σκοπό αυτό, θα συνεδριάσει εκ νέου, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στις 8 το απόγευμα το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας.

Βέβαια, αναμένονται πρώτα οι εξελίξεις από την κρίσιμη σύνοδο της κυπριακής Βουλής που μετατέθηκε για αύριο το απόγευμα, οπότε θα κληθεί να εγκρίνει το επίμαχο νομοσχέδιο, που κατατέθηκε υπό την μορφή του κατεπείγοντος, για τη δασμολόγηση των καταθέσεων με βάση την απόφαση του Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και οι τρεις συστημικές τράπεζες, ο όμιλος της Εθνικής - Eurobank, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, η κάθε μια βέβαια με διαφορετικούς όρους και επιμέρους προτάσεις. 

Ανοικτό παραμένει πάντα και το ενδεχόμενο οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα να περάσουν στο Tαχυδρομικό Tαμιευτήριο.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζει ο υπουργός Οικονομικών σε επανειλημμένες δηλώσεις του από το Σάββατο το πρωί, οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι απολύτως διασφαλισμένες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στις τρεις κυπριακές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.