.Την Τρίτη συνέρχεται το κονκλάβιο για εκλογή νέου Πάπα


Την ερχόμενη Τρίτη στις 12 Μαρτίου θα συγκληθεί το Κονκλάβιο των Καρδιναλίων για την εκλογή νέου επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, μετά την παραίτηση-έκπληξη του Πάπα Βενέδικτου του 16ου.

Οι προετοιμασίες, στο εσωτερικό της Κάπελα Σιστίνα, όπου θα συνεδριάσει το «κονκλάβιο» που θα εκλέξει τον νέο ποντίφικα συνεχίζονται. 

Προστίθεται επένδυση στα τζάμια ώστε να καταστούν αδιαφανή και τοποθετούνται ειδικοί αισθητήρες που θα ανιχνεύουν την λειτουργία ηλεκτρονικών συσκευών. Στους καρδινάλιους θα απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μαγνητόφωνα και ότι άλλο παρεμφερές.

Κατά την διάρκεια του κονκλάβιου δεν επιτρέπεται να διαρρεύσει καμία πληροφορία σχετικά με την πορεία της εκλογικής διαδικασίας.

Ο καρδινάλιος Άντζελο Σοντάνο είναι αυτός ο οποίος συγκαλεί επισήμως το σώμα των εκλεκτόρων για την έναρξη των ψηφοφοριών. 
Στο εσωτερικό της Καπέλα Σιστίνα την τήρηση του κανονισμού θα εγγυηθεί ο καρδινάλιος Τζοβάνι Μπατίστα Ρε, αφού ο Σοντάνο, που είναι πάνω από 80 ετών, δεν μπορεί να πάρει μέρος στην εκλογή του νέου πάπα.

Για να εκλεγεί ο επόμενος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 77 ψήφους.

Οι διαδικασίες που θα ξεκινήσουν την Τρίτη μπορεί να ολοκληρωθούν σε μερικές ώρες ή και σε μερικές ημέρες έως ότου βγει… λευκός καπνός.

Έως τώρα δεν έχει ξεχωρίσει κανένας Καρδινάλιος που να είναι φαβορί για την εκλογή, ωστόσο κάποιοι δεν αποκλείουν να δούμε για πρώτη φορά στην ιστορία μαύρο Πάπα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.