.Aποκλιμακώνεται ο πληθωρισμός - Αυξήθηκε μόλις 0,1% τον Φεβρουάριο


Σε καθοδική τάση, λόγω της συρρίκνωσης της κατανάλωσης, αλλά και της μείωσης των τιμών από τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε προϊόντα και υπηρεσίες, βρίσκεται ο πληθωρισμός στη χώρα. 

Ειδικότερα, αυξήθηκε κατά 0,1% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο εφέτος, από αύξηση 0,2% τον Ιανουάριο, με τις κυριότερες ανατιμήσεις να καταγράφονται σε τομείς που επηρεάζονται από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με την  ΕΛΣΤΑΤ, περαιτέρω ανατιμήσεις σε έναν χρόνο σημειώθηκαν σε ηλεκτρισμό (τιμολόγια ΔΕΗ) κατά 12,3%, πετρέλαιο θέρμανσης κατά 31,3% και καύσιμα αυτοκινήτου (βενζίνη) κατά 1,8%. 

Στα είδη διατροφής που επηρεάζουν το «καλάθι της νοικοκυράς», αξιοσημείωτες είναι οι αυξήσεις τιμών σε νωπές πατάτες νωπές (25%), κρέατα γενικά (1,6%) και γαλακτοκομικά και αυγά (0,6%). 

Στον αντίποδα, νέες μειώσεις τιμών υπήρξαν, μεταξύ άλλων, σε φάρμακα (14,6%), τηλεφωνικές υπηρεσίες (5,1%), χυμούς φρούτων (8,4%), ενοίκια κατοικιών (4,6%), έπιπλα- καλύμματα δαπέδου (4,1%), οικιακές συσκευές (3,9%), ιατρικές, οδοντιατρικές & παραϊατρικές υπηρεσίες (3,3%), αυτοκίνητα (4,4%), δίδακτρα (4%), έξοδα ξενοδοχείων (5,4%), κουρεία- κομμωτήρια (4,7%) και νωπά φρούτα (3%).

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.