.Roubini Global Economics: Έτος κλειδί το 2013 για την Ελλάδα


Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει μειωθεί στο 30% από 50%, διαπιστώνει ο Κριστιάν Μενεγκάτι, συνεργάτης του Νουριέλ Ρουμπινί και στελέχους της Roubini Global Economics που βρέθηκε στην Αθήνα και πραγματοποίησε συναντήσεις με στελέχη επιχειρήσεων, τραπεζίτες, ακόμη και με δημοσιογράφους, άποψη που αντανακλά και τις εκτιμήσεις της RGE για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Μενεγκάτι, το 2013 είναι έτος κλειδί, που θα κρίνει εάν η Ελλάδα θα αφήσει οριστικά πίσω της την κρίση, ενώ βασικοί κίνδυνοι για την πολιτική σταθερότητα είναι η ενίσχυση της ανεργίας και η κοινωνική αναταραχή, που θα μπορούσε να πυροδοτήσει την κατάρρευση της κυβέρνησης. 

Ο συνεργάτης του «Dr Doom», Νουριέλ Ρουμπινί, σχολιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ότι «δεν ήταν ποτέ στόχος του να βγει η χώρα από το ευρώ, αλλά να δημιουργηθεί διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στις συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα». 

Τονίζει, επίσης, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει τη χώρα και η σημερινή κυβέρνηση συνασπισμού φαίνεται αποφασισμένη να κρατηθεί ενωμένη».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.