.«Θα προτιμούσε ο κ. Στρατούλης να μπαινοβγαίνουν οι βαρυποινίτες;»


Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλη, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο οποίος έκανε λόγο για διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες άνοιξαν πυρ οι αστυνομικοί και η εξωτερική φρουρά των φυλακών Τρικάλων, κατά του ελικοπτέρου με το οποίο επιχείρησε να αποδράσει ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός.

«Αστυνομικού τύπου επιχείρηση ήταν. Το εάν έπεσαν ή δεν έπεσαν δικαιολογημένα λιγότερες ή περισσότερες σφαίρες θα υπάρξουν οι εκθέσεις των αρμόδιων υπηρεσιών. Δεν νομίζω ότι έχει άλλη πολιτική πλευρά η υπόθεση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης. 

«Αν πυροβολεί κάποιος ή δεν πυροβολεί δεν θα το πει ο κ. Λαζαρίδης, το λένε και το προβλέπουν οι κανονισμοί», σημείωσε ο κ. Στρατούλης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού και βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Χρύσανθου Λαζαρίδη.

Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, σε ανακοίνωσή του, εξαπολύει σκληρή επίθεση στον κ. Στρατούλη αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, για τις συγκεκριμένες δηλώσεις. Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα: 

«Είναι αδιανόητες οι σημερινές δηλώσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλη που, ούτε λίγο, ούτε πολύ, αμφισβήτησε την επιχειρησιακή δυνατότητα της ΕΛ.ΑΣ. και της εξωτερικής φρουράς των φυλακών να χρησιμοποιούν τα όπλα τους εναντίον επικίνδυνων, οπλισμένων ποινικών κρατουμένων που επιχείρησαν να αποδράσουν.

Άραγε, τι θα προτιμούσε ο κ. Στρατούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ; Να μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν και με όποιον τρόπο στις φυλακές επικίνδυνοι βαρυποινίτες, με την αστυνομία, απλώς να τους κοιτάζει; 

Κατανοούμε την αγωνία του κ. Στρατούλη να υπερασπιστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμεί την αστυνομία άοπλη. 

Όμως, ας γνωρίζει ο ίδιος και όσοι έχουν αντίστοιχες με αυτόν απόψεις, ότι στην Ελλάδα υπάρχει οργανωμένη πολιτεία, που τηρεί τους νόμους και προασπίζεται το δικαίωμα όλων των πολιτών στην ασφάλεια».

Άμεση ήταν η απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «επιχείρηση διαστρέβλωσης των λεγομένων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη». 

«Στη ΝΔ ασχολούνται από τη μία με το να κόβουν μισθούς και συντάξεις και από την άλλη να κόβουν και να ράβουν δηλώσεις στελεχών μας. Δεν τους έχουμε για κάτι καλύτερο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.