.Σε εξέλιξη οι έρευνες για την απόπειρα απόδρασης


Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, βρίσκονται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Κυριακής, οι έρευνες στις φυλακές Τρικάλων, προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία σχετικά με την απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη κρατούμενου Π. Βλαστού.

Η είσοδος των φυλακών είναι κλειστή και επιτρέπεται μόνο σε άτομα που έχουν σχέση με αυτές, ενώ δίπλα στο ελικόπτερο που προσέγγισε τον προαύλιο χώρο της φυλακής, βρίσκεται αστυνομική δύναμη. 

Σε δηλώσεις τους τόσο ο Ιωάννης Αναγνώστου πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης, όσο και ο Χαράλαμπος Βασταρούχας πρόεδρος των υπαλλήλων του τοπικού καταστήματος, αναφέρθηκαν στην άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση των φρουρών οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους εκτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους.

Εξάλλου σε ανακοίνωση για το συμβάν προχώρησε και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι στις «16:45 περίπου ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα προσέγγισε τις φυλακές Τρικάλων.
Οι αστυνομικοί και οι φυλακές δέχθηκαν πυρά από το ελικόπτερο τα οποία ανταπέδωσαν, με αποτέλεσμα να το εξαναγκάσουν να προσγειωθεί σε χώρο δίπλα από τις φυλακές. 

Οι 4 επιβαίνοντες συνελήφθησαν.
Εξάλλου, πληροφορίες για σχέδιο απόδρασης είχαν στη διάθεσή τους οι αρχές, αποκάλυψε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος μετέβη το μεσημέρι στις φυλακές Τρικάλων από όπου και δήλωσε τα εξής.
"Χθες το απόγευμα, στη φυλακή, εδώ, έγινε μια πραγματική μάχη διάρκειας 15 περίπου λεπτών. Οπλοφόροι από ελικόπτερο, που είχαν σκοπό να βοηθήσουν σε απόδραση τον Παναγιώτη Βλαστό, επιτέθηκαν με καλάσνικοφ και χωρίς να σταματήσουν να πυροβολούν, θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να αποδυναμώσουν τους δύο εξωτερικούς φρουρούς. 

Αυτοί, με αυτοθυσία - και κυριολεκτώ - όχι μόνο απέτρεψαν αυτόν τον κίνδυνο, αλλά σεβόμενοι και τη ζωή των άλλων, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει μέχρι εκείνη τη στιγμή στη μάχη - γιατί επρόκειτο για μάχη - κατάφεραν, στην πρώτη φάση, να αποδυναμώσουν το ίδιο το ελικόπτερο. 

Σε μια δεύτερη, όμως, φάση έγινε απόπειρα να αποδράσει ο κατηγορούμενος, το όνομα του οποίου προανέφερα. Παρεμποδίστηκε, ωστόσο, από τα συρματοπλέγματα, τα οποία είχαμε τοποθετήσει από το καλοκαίρι στη φυλακή αυτή. Κι έτσι ο κρατούμενος δεν απέδρασε. 

Οι δύο φύλακες - με αυτοθυσία επαναλαμβάνω - υπερασπίστηκαν το καθήκον τους, συνέδραμαν άμεσα και σε μια άψογη μεταξύ τους συνεργασία, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τον διευθυντή και τους αστυνομικούς, έφεραν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε το χρέος να ευχαριστήσει τους εξωτερικούς φρουρούς, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους αστυνομικούς και τον διευθυντή, οι οποίοι συνέβαλαν στο αποτέλεσμα αυτό".

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι εντός του ελικοπτέρου με το οποίο αποπειράθηκε να αποδράσει ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός, επέβαιναν τέσσερα άτομα : ο χειριστής, ο μηχανικός, ένας Έλληνας κι ένας Αλβανός, όχι πέντε όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.