.Βία, τρομοκρατία και βόμβες: Η κυβέρνηση μπροστά σε νέα αδιέξοδα


Σοκ προκάλεσε στην κυβέρνηση η βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς καθώς για πρώτη φορά στη χώρα μας οι τρομοκράτες αποπειράθηκαν να χτυπήσουν σε πολυσύχναστο χώρο, εν ώρα εργασίας, με πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζουν ότι ανέμεναν νέο τρομοκρατικό χτύπημα μετά την έξαρση βίας των τελευταίων ημερών και την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ.

Ανησυχίες για τον τουρισμό
Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε αμέσως τον Πρωθυπουργό και τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι για την τρομοκρατική επίθεση προκειμένου να μη δοθούν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις από τα ΜΜΕ του εξωτερικού και προκληθεί πανικός στην κοινή γνώμη.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται τώρα από την κυβέρνηση είναι να μην πληγεί η εικόνα της χώρας και ο τουρισμός καθώς αυτή την περίοδο κλείνουν τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία του κόσμου πακέτα για το καλοκαίρι.

Δένδιας: Απομόνωση της βίας από όλα τα κόμματα
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωσή του έδωσε την πολιτική διάσταση της τρομοκρατικής επίθεσης και ζήτησε ουσιαστική καταδίκη από όλα τα κόμματα:
«Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος εξερράγη σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο δεν στόχευε μόνο το συγκεκριμένο κτίριο.

Στόχευε τη δημοκρατική ομαλότητα, την κοινωνική ειρήνη και την προοπτική για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Η ώρα αυτή είναι ώρα κρίσης για όλους. 

Δεν αρκεί η φραστική καταδίκη του συγκεκριμένου γεγονότος. Απαιτείται απολυτη απομόνωση της βίας και της τρομοκρατίας από τον πολιτικό κόσμο, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις» δήλωσε ο κ. Δένδιας.
Καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε κεκτημένο των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου την καταδίκη των τρομοκρατικών και τυφλών πράξεων βίας όπως η τρομοκρατική ενέργεια στο Mall και ζήτησε την απομόνωσή τους χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες:

«Η απομόνωση τέτοιων ενεργειών χωρίς συμψηφισμούς, πολιτικές σκοπιμότητες και επικίνδυνες ερμηνείες αποτελεί την ενδεδειγμένη στάση» σημείωσε χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ξένα ΜΜΕ: Εξαρση της βίας και οικονομική κρίση
Τον γύρο του κόσμου έκανε χθες η είδηση του τρομοκρατικού χτυπήματος στο εμπορικό κέντρο Mall. Tα ξένα Μέσα εστίασαν την προσοχή τους στο γεγονός ότι παρατηρείται έξαρση της βίας στην Ελλάδα μετά την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να εκκενώσει τα κατειλημμένα κτίρια της Αθήνας και εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Ενδεικτικά η Suddeutsche Zeitung ανέφερε ότι «επιθέσεις τέτοιου τύπου είναι συχνές στην Ελλάδα». Η αμερικανική Wall Street Journal έκανε λόγο για μια «σπάνια επίθεση σε εμπορικό και όχι πολιτικό στόχο που πιθανόν σηματοδοτεί μια νέα τάση». 

Η εφημερίδα έκανε ειδική αναφορά στη Βίλα Αμαλία και έκανε διασύνδεση ανάμεσα στα γεγονότα.
Αλλα Μέσα συνδέουν τις επιθέσεις με το κλίμα οργής που υπάρχει στην Ελλάδα μετά το Μνημόνιο

«Πολλοί Ελληνες είναι οργισμένοι με τις τράπεζες, τους ξένους πιστωτές και την πολιτική τάξη της χώρας. Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε ύφεση» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.