.Υψηλοί τόνοι για το φορολογικό


Έντονη κόντρα στη βουλή στη  συζήτηση για το φορολογικό που ψηφίζεται απόψε, με όλους τους βουλευτές ακόμα και της ΝΔ, να εκφράζουν ενστάσεις. Σειρά επιφυλάξεων εκφράζουν και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας από τον Υπουργό Οικονομικών να προβεί σε αλλαγές έστω και την τελευταία στιγμή, παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης Στουρνάρας χθες ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί παραμονές του Γιούρογκρουπ να κάνει δεκτές προτάσεις που έχουν κόστος πάνω από 1 δισ. ευρώ. 

Ενδεικτική ήταν και η φράση του Νικήτα Κακλαμάνη, που ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες, γιατί - όπως είπε - άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα ψηφίζει, αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη, που παραδέχτηκε ότι οι βουλευτές της ΝΔ είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν το φορολογικό, καθώς - όπως είπε - είναι δέσμιοι αντιαναπτυξιακών πρακτικών.

«Μέσα στο εξάμηνο, έχουμε κάνει πράγματα για τη φοροδιαφυγή. Αποφάσεις για GPS και εισροές- εκροές έχουν υπογραφεί και μπαίνουν στο στάδιο της εκτέλεσης. Ελέγχουμε τα εμβάσματα των ετών 2009- 11.

 Εστάλησαν επιστολές και αναμένουμε μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα τις απαντήσεις για να προχωρήσουμε. Ξεκαθαρίζουν οι κανόνες με τις ενδοομιλικές συναλλαγές και ενισχύουμε την υπηρεσία ελέγχου. Εγώ δεν θα παίξω με τη φοροδιαφυγή. Δεν αντέχει η χώρα και οι πολίτες» ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης. 

«Αυτά τα μέτρα, είναι δύσκολα. Θα μας βοηθήσουν, όμως, να ολοκληρώσουμε αυτήν τη φάση της προσαρμογής, για να περάσουμε στη φάση της προοπτικής. Θα πρέπει όλοι να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας στον κόσμο και να σταματήσουμε να φέρνουμε το μήνυμα της κατάθλιψης» κατέληξε ο υφυπουργός Οικονομικών. 

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αντισυνταγματικό, έκανε λόγο για κοινοβουλευτικές διαδικασίες στρατοδικείου, και κάλεσε την Κυβέρνηση να σταματήσει να εκτελεί τις εντολές της τρόικας.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο βάρβαρο, σημειώνοντας ότι το μόνο αποτέλεσμα που θα φέρει είναι να γίνουν όλοι οι πολίτες φοροφυγάδες.

Σκληρή κριτική δέχεται και 
σήμερα το οικονομικό επιτελείο από την αξιωματική αντιπολίτευση, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, να χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση αδίστακτη, μιας και - όπως είπε - ακολουθεί μεθόδους τυφλής βίας.

Η ψήφιση του φορολογικού αναμένεται αργά απόψε, ενώ - σύμφωνα με πληροφορίες - οι Ανεξάρτητοι Ελληνες αναμένεται να καταθέσουν και αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για κάποια από τα άρθρα του νομοσχεδίου. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.