.Εγκρίθηκαν 49,1 δισ. ευρώ από το Eurogroup


Το Eurogroup ενέκρινε σήμερα την καταβολή της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, λέγοντας ότι βασικός στόχος είναι ο περιορισμός του χρέους έναντι του ΑΕΠ στο επίπεδο του 124%, το 2020. 
Σε αυτή τη βάση οι χώρες του Eurogroup επέτρεψαν σήμερα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) να εκταμιεύσει ένα συνολικό ποσό 49,1 δισ.ευρώ. 

Η εκταμίευση θα γίνει σε διάφορες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων ύψους 34,3 δισ.ευρώ θα χορηγηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα αλλά χρειάζεται να συνεχιστεί η προσπάθεια δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας , σχολιάζοντας την απόφαση της Ευρωομάδας (Eurogroup).

Πήγαμε καλύτερα από ότι περιμέναμε δήλωσε κυβερνητική πηγή, διευκρινίζοντας ότι μέχρι τον Μάρτιο αναμένεται να έχουν εκταμιευτεί  52,5 δισεκ ευρώ, με τα 49,1 δισεκ. να προέρχονται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και τα άλλα 3,5 δισεκ. από το ΔΝΤ.
Την απόλυτη ικανοποίησή τους για τη σημερινή απόφαση της Ευρωζώνης να εκταμιευθούν προς την Ελλάδα 49,1 δισ. ευρώ έως το Μάρτιο του 2013, εξέφρασαν ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο επίτροπος οικονομίας Όλι Ρεν μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.
 
Ο Γιούνκερ δήλωσε πεπεισμένος ότι μετά την επιτυχή έκβαση του προγράμματος επαναγοράς των ομολόγων και την έγκριση της στήριξης από τα κοινοβούλια ορισμένων κρατών-μελών το πρόγραμμα της Ελλάδας επανέρχεται σε τροχιά και ότι θα παραμείνει σε αυτή την κατεύθυνση, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα μας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. 

"Η σημερινή απόφαση του Eurogroup σηματοδοτεί το τέλος πολλών μηνών αβεβαιότητας για την Ελλάδα", δήλωσε από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Όλι Ρεν. 

Σημειώνεται επίσης ότi κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της Ευρωομάδας παρενέβη -μέσω τηλεδιάσκεψης- η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.