.«Κλειδώνει» το πολυνομοσχέδιο ενόψει Eurogroup


Με την υπογραφή αύριο των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν σε διευκρινίσεις στο πολυνομοσχέδιο κλείνει η κυβέρνηση τις τελευταίες εκκρεμότητες ενόψει του Γιουρογκρουπ της Τρίτης κατά το οποίο αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες -στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που θα κατατεθούν αύριο στη Βουλή - προβλέπεται μεταξύ άλλων η ύπαρξη μηχανισμού άμεσου ελέγχου των προϋπολογισμών υπουργείων φορέων του δημοσίου και ΟΤΑ.
Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η Έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του χρέους, ώστε Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Ένωση να προλάβουν να σχηματίσουν εικόνα και να καταλήξουν σε συμβιβαστική λύση, εως την Τρίτη. Η εκταμίευση της επόμενης δόσης ωστόσο αναμένεται -κατά πληροφορίες- το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.
"Το πρόβλημα δεν είναι η διαγραφή του χρέους καθ' αυτή, αλλά τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν, ως δήθεν αντικειμενική αναγκαιότητα για το κούρεμα" τονίζει σε ανακοίνωση του ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μηλιός.
"H εκταμίευση των δόσεων για το 2012 πρέπει να συνδυαστεί με ένα πακέτο θετικών ρυθμίσεων για την Ελλάδα. Η ελληνική κοινωνία πρέπει να αποκτήσει μια πειστική προοπτική για το τέλος της λιτότητας και την έξοδο από τη κρίση", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά με αφορμή τη συνεδρίαση του Eurogroup την Τρίτη.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.