.«Η δόση θα εκταμιευτεί το συντομότερο δυνατό»


Ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό για να επέλθει πρωτογενές πλεόνασμα, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ενώ διαβεβαίωσε ότι η επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα θα εκταμιευτεί το συντομότερο δυνατό.

Ο υπουργός Οικονομικών παρέθεσε τους βασικούς λόγους, για τους οποίους είναι απαραίτητη η εκταμίευση της δόσης. Αυτοί είναι :

1.    Να καλύψουμε το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού (δηλαδή να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις). 

2.    Να καλύψουμε το πρωτογενές έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών (δηλαδή να μπορούμε να πληρώσουμε τις εισαγωγές φαρμάκων, καυσίμων, τροφίμων κλπ.).

3.    Να ανακεφαλαιοποιήσουμε το τραπεζικό σύστημα προκειμένου αυτό να επιβιώσει, να δημιουργήσει εκ νέου κλίμα εμπιστοσύνης στους καταθέτες και να αρχίσει να χορηγεί δάνεια στην οικονομία.

4.    Να πληρώσουμε τα τοκοχρεολύσια των δανείων που έχουμε λάβει.

«Οι εναλλακτικές προτάσεις, που διατυπώθηκαν, προτείνουν ένα ταξίδι στο άγνωστο. Στην ουσία, πολλές από τις προτάσεις αυτές οδηγούν σε άτακτη χρεοκοπία, τόνισε. 

Ο κ. Στουρνάρας απέρριψε τη λύση της μονομερούς διαγραφής χρέους, λέγοντας ότι, σε αυτή την περίπτωση, «η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με διαδικασίες κατάσχεσης περιουσιακών της στοιχείων στο εξωτερικό, όπως έγινε πρόσφατα με την Αργεντινή με ένα εμπορικό πλοίο σε λιμάνι της Αφρικής».

«Τυπώνοντας δραχμές, πολλοί νομίζουν ότι λύνεται το πρόβλημα. Αυταπατώνται. Δεν μπορείς να πληρώσεις με δραχμές τις εισαγωγές βασικών αγαθών, είτε αυτά είναι φάρμακα, είτε καύσιμα, είτε τρόφιμα. Επιπλέον, είναι βέβαιο ότι η εκτύπωση δραχμής θα οδηγήσει σε υπερπληθωρισμό, σε δραματική υποτίμηση, σε χάος», υπογράμμισε σε δραματικούς τόνους ο κ. Στουρνάρας. 

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την Ελλάδα επισημαίνοντας ότι δεν παρουσιάστηκε ρεαλιστική αντιπρόταση από το ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η κ. Παπαρήγα και το ΚΚΕ τήρησε μία πιο συνετή στάση, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι διαφωνεί και με τις δικές της θέσεις. 

Απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας την ομιλία του, διερωτήθηκε: «Θέλετε να πάρουμε τη δόση, ή όχι; Την έχουμε ανάγκη τη δόση ή όχι. Πραγματικά δεν κατάλαβα». Και συμπλήρωσε: «Ειλικρινά αναρωτιέμαι σε ποιον κόσμο ζείτε».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.