.«Ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει, το πλιάτσικο θα αποτραπεί»


Επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, κατηγορώντας τους κυβερνητικούς εταίρους ότι είναι «πολιτικά χρεοκοπημένοι, επικίνδυνοι και ακατάλληλοι να διαπραγματευτούν», ενώ «διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις για να κάνουν το χατίρι των τραπεζιτών».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε αποπληρωμή του εναπομείναντος χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, όπως ακριβώς συνέβη και με τη Γερμανία το 1953, αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, για μια συνολική ευρωπαϊκή λύση διαγραφής μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους των χωρών του Νότου και κατάργηση των μνημονιακών νόμων, προκειμένου «να κάτσουμε επί ίσοις όροις στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης».

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως τον «καλό και υπάκουο μαθητή», ωστόσο, όπως ανέφερε «ψήφισε τα μέτρα αλλά την δόση δεν την πήρε». Ο κ. Τσίπρας έκανε, επίσης, λόγο για ακατανόητες φωνασκίες της κυβέρνησης για την μη καταβολή της δόσης, προσθέτοντας ότι «δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά εσείς στραβά αρμενίζετε και υποθηκεύετε το παρόν και το μέλλον, την αξιοπρέπεια και τη κυριαρχία του λαού».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «το μόνο που θα καταρρεύσει στις 16 του μήνα θα είναι ότι έχει απομείνει από την αξιοπιστία σας», υπογραμμίζοντας ότι η στρατηγική της κυβέρνησης «έγινε κομμάτια και θρύψαλα επειδή ήταν μια ανόητη στρατηγική». Τόνισε, επίσης, ότι «δεν υπάρχει νόημα να συζητάμε για τον προϋπολογισμό, αφού όλα είναι στον αέρα λόγω της ύφεσης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε, ακόμη, τον κ. Σαμαρά ότι απουσίαζε από τη συνάντηση των χωρών του Νότου με το Γάλλο πρόεδρο, ενώ λίγες μέρες αργότερα υποδεχόταν τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ «με κόκκινα χαλιά».

Και συμπλήρωσε: «Όλος ο κόσμος γνωρίζει πως το πρόγραμμα δεν βγαίνει και πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Μόνο η κ. Μέρκελ λέει το αντίθετο», ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πέταξε «στα σκουπίδια την προγραμματική της συμφωνία».

«Είστε οι μόνοι στην Ευρώπη που δεν συζητάτε καν τη διαγραφή χρέους. Το πρόγραμμα δε βγαίνει. Ο χρόνος της κυβέρνησής σας τελειώνει. Το πλιάτσικο θα αποτραπεί», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι «οι κοινωνικές ανάγκες, οι μισθοί και οι συντάξεις, τα φάρμακα των αρρώστων και όχι τα χρέη στους πιστωτές», σημειώνοντας ότι «έφτασε η στιγμή που ξεσηκώνονται οι λαοί του Ευρωπαϊκού Νότου ενάντια στη λιτότητα. Τώρα είναι η ώρα από πειραματόζωο της κρίσης να γίνουμε ο εμβρυουλκός προοδευτικών εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη».

«Είστε αναπόσπαστο κομμάτι του χθες. Που μας οδήγησε στη καταστροφή. Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του αύριο. Που θα μας οδηγήσει ξανά στη δημιουργία», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε λέγοντας: «Οι εκλογές θα έρθουν πολύ σύντομα και η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας θα δώσει λύση. Η λαϊκή αξίωση για δημοκρατική ανατροπή θα γίνει σύντομα ποτάμι που θα ματαιώσει τα σχέδιά σας».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.