.Σκληρές εκφράσεις στη Βουλή για τα μέτρα


«Η χώρα πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμη μέτρων που έχει δεσμευτεί για να αποφύγει τη χρεοκοπία. Η ψήφιση των μέτρων είναι μονόδρομος. Διανύσαμε τα 2/3 των προσπαθειών μας. Βρισκόμαστε πλέον στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι και πρέπει να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός. Είναι όμως ιστορική η ευθύνη μας να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε».

Με αυτή την καταληκτική αναφορά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θέλησε να υπογραμμίσει στην Επιτροπή Οικονομικών, την αναγκαιότητα υπερψήφισης του πακέτου των νέων μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα και περιλαμβάνονται στο υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πάντως ότι είναι γεγονός ότι το νομοσχέδιο φέρνει πρόσθετα βάρη αλλά, τόνισε, λειτουργεί εξισορροπητικά κατανέμοντάς τα σε αυτούς που τόσα χρόνια δεν τα επωμίζονταν. 

Και προσέθεσε: «Πρέπει να υπογραμμίσω ότι αναγνωρίζω ότι για τα 13,5 δισ. δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να βρεθούν. Δώστε προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα».

Ο κ. Στουρνάρας, με αφορμή τις σκληρές αναφορές κατά της κυβέρνησης που είχε κάνει νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και να μη στέκεται μόνο στους αφορισμούς.

«Κανείς δεν τόλμησε, ούτε καν οι κατοχικές κυβερνήσεις, από το 1935 να αλλάξουν την γενική εθνική συλλογική σύμβαση, Ούτε ο Τσολάκογλου δεν το έκανε. Ντροπή σας. Είστε μια επικίνδυνη κυβέρνηση που πρέπει να φύγει», είχε υποστηρίξει νωρίτερα ο κ. Στρατούλης.

«Να φύγουμε εμείς κ. Στρατούλη. Αλλά τι προτάσεις έχετε; Κάντε μου προτάσεις που να κρατάνε την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Αφήστε τους αφορισμούς και καταθέστε προτάσεις. 

Είμαι υπουργός Οικονομικών και ασκώ υπεύθυνη πολιτική και όχι ανεύθυνη πολιτική όπως εσείς. Πάτε να κάνετε την Ελλάδα Βόρεια Κορέα», αντέτεινε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών, έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο που έχει κάνει η χώρα, ενώ χαρακτήρισε ως ένα από τα πιο σημαντικά βήματα την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων καθώς, όπως είπε, θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση της χώρας προς το δρόμο της ανάπτυξης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.