.Χωρίς ημερομηνία η δόση


Το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου είναι απίθανο να δώσει μια λύση στο χρέος της Ελλάδας και στις άμεσες χρηματοδοτικές της ανάγκες, αν και κάποιο είδος απάντησης αναμένεται να συμφωνηθεί μέσα στο μήνα, σημειώνει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους με άμεση γνώση του θέματος.
«Η 12η Νοεμβρίου είναι περισσότερο ένα βήμα στο δρόμο. Δεν έχουμε ένα πιστόλι να σημαδεύει το κεφάλι μας», δήλωσε ο ένας από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους μιλώντας υπό συνθήκες ανωνυμίας στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ομάδας των είκοσι (G-20) στο Μεξικό.

Για την πληρωμή της δόσης στην Ελλάδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει πρώτα να έχει πειστεί ότι η Ευρώπη έχει βρει ένα τρόπο να κόψει το χρέος της χώρας σε διαχειρίσιμα επίπεδα. Το Ταμείο θέλει η Ευρώπη να απομειώσει μεταξύ 30 δισ. και 50 δισ. ευρώ από το ελληνικό χρέος ώστε να επιτρέψει σε διαχειρίσιμα επίπεδα. Ωστόσο, οι χώρες της Ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν κατηγορηματικά απορρίψει την πρόταση αυτή, αναφέρει το πρακτορείο. 
Την ίδια ώρα, αισιόδοξος για την εκταμίευση της δόσης, αλλά και για συνολικότερες αποφάσεις για την Ελλάδα, εμφανίστηκε ο  Ευρωπαίος Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, σημειώνοντας ότι η επαναγορά χρέους θα μπορούσε να είναι λύση, αλλά σε συνδυασμό και με άλλα μέτρα. 
Πάντως, σημείωσε ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία την επόμενη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στο Eurogroup στις Βρυξέλλες. 

Είχε προηγηθεί δήλωση αξιωματούχου της Ε.Ε τον οποίο επικαλείται το Ρόιτερς ότι η απόφαση για εκταμίευση της επόμενης δόσης ενδεχομένως να μη ληφθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας. 

Εν τω μεταξύ, Ελλάδα και Πορτογαλία ζήτησαν τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα για την ανάκαμψη των οικονομιών τους. Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της τράπεζας, Ζιμ Γιονγκ Κιμ, στη σύνοδο κορυφής των 20 πιο ανεπτυγμένων οικονομιών (G20) στο Μεξικό, οι σχετικές συνομιλίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.