.Διασχίζοντας τον χρόνο με στυλ


Δώδεκα συλλεκτικές μοτοσικλέτες, κατασκευασμένες στο πρώτο μισό του προηγούμενου αιώνα, παρουσιάζονται με αντισυμβατικό τρόπο στην έκθεση «Ασκήσεις στυλ- Διασχίζοντας τον χρόνο» που εγκαινιάστηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.
 Η έκθεση ήταν ιδέα του έμπορου και συλλέκτη μοτοσικλετών Παναγή Μαράτου, ο οποίος παραχώρησε στο ΝΟΗΣΙΣ ιστορικής αξίας δίκυκλα από τη σπάνια συλλογή του.

Το παλαιότερο έκθεμα που παρουσιάζεται στον χώρο περιοδικών εκθέσεων του ΝΟΗΣΙΣ χρονολογείται το 1907 και το νεότερο το 1950, με κεντρικό στόχο να αναδειχθούν οι κοινές ρίζες της σχεδιαστικής έμπνευσης διαχρονικών αντικειμένων.

«Η έκθεση έχει δύο επίπεδα ανάγνωσης, το ένα είναι οι δώδεκα μηχανές ως συλλεκτικά, ιστορικά αντικείμενα, κάποια από τα οποία είναι μοναδικά και το άλλο επίπεδο είναι το επικοινωνιακό υλικό που παίρνει αφορμή από τις μηχανές και μιλάει για τις πηγές έμπνευσης του ντιζάιν», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο τμηματάρχης εκθέσεων του ΝΟΗΣΙΣ, Λεωνίδας Γυμνόπουλος.

Εκτός από τα στοιχεία που αφορούν τις μηχανές και τα χαρακτηριστικά τους, παρέχονται στους επισκέπτες, μέσα από οπτικά βίντεο, πληροφορίες που εστιάζουν στο στιλ και στη λειτουργικότητα. Οι μοτοσικλέτες παρουσιάζονται σε ένα πλαίσιο που προσπαθεί να σκιαγραφήσει τις παραμέτρους που συνθέτουν τη σχεδιαστική άποψη ή αλλιώς το στιλ.

«Θέλαμε να επιτύχουμε αντισυμβατική προσέγγιση έναντι του συντηρητικού τρόπου, με τον οποίο παρουσιάζονται συνήθως τέτοια εκθέματα. Τις κοιτάμε μόνο από μορφολογικά στοιχεία και όχι από μηχανολογικά. Πίσω από τις μηχανές οπτικό βίντεο αφηγείται μία παράλληλη ιστορία που αφορά το ντιζάιν» ανέφερε ο κ. Γυμνόπουλος.

Η έκθεση, όπως υπογράμμισε, απευθύνεται τόσο στους λάτρεις της μοτοσικλέτας και της ιστορίας της, όσο και σε ανθρώπους που τους ενδιαφέρουν οι τάσεις του ντιζάιν.
Η έκθεση στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου και έχει ελεύθερη είσοδο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.