.«Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι τολμήσουμε»


«Επί τρεις μήνες αλλάζουμε την εικόνα της Ελλάδας και διαπραγματευόμαστε σκληρά για να βγούμε από το αδιέξοδο», τόνισε ο Α. Σαμαράς, μετά τη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων, κατά την οποία δόθηκε η εντύπωση εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τα εργασιακά. «Έχουμε αλλάξει πολλές, πάρα πολλές από τις προτάσεις της τρόικας. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «το μόνο μου κριτήριο είναι η Ελλάδα και το μέλλον της».
 Ο Α.Σαμαράς απηύθηνε έκκληση για ενότητα λέγοντας «κοιτάζω μόνο μπροστά, ζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα. Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι τολμήσουμε. Το μόνο μου κριτήριο είναι η Ελλάδα και το μέλλον της. Από αυτή την ευθύνη πίσω δεν κάνω».
Την αντίθεση του στις αλλαγές στα εργασιακά είχε εκφράσει νωρίτερα ο Φώτης Κουβέλης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών κυβερνητικών εταίρων και κατέστησε σαφές ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσουν τέτοια μέτρα. 
Ο κ. Κουβέλης περιέγραψε με ζοφερά χρώματα την κατάσταση που θα δημιουργηθεί εάν γίνουν δεκτές οι αξιώσεις της τρόικας και διευκρίνισε ότι οι διαπραγματεύσεις για τα άλλα μέτρα συνεχίζεται. «Η παράταση της εκκρεμότητας δεν μας βοηθά, αυξάνει το λογαριασμό των μέτρων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη σύσκεψη.
«Aυτό που θα συμφωνηθεί πρέπει να λύνει οριστικά το ζήτημα του ελληνικού ζητήματος, αλλιώς θα πέσουμε πάλι στην αβεβαιότητα»,τόνισε ο κ. Βενιζέλος και επανέλαβε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν μέτωπα, όπως αυτό στα εργασιακά και ότι είναι αδικαιολόγητο και προκλητικό να ξανανοίγει η συζήτηση για το θέμα αυτό. 
Η συμφωνία εκείνη της προηγούμενης διαπραγμάτευσης δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί στην πράξη είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε προτεκτοράτο και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι εταίροι μας».
«Αναγκαστικά τα μέτρα πρέπει να κλείσουν σήμερα, δήλωσε ο υπουργός των Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, προσερχόμενος στη Βουλή για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Διεργασίες στις Κοινοβουλεύτικες Ομάδες της Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ ο Α. Σαμαράς είχε συναντήσεις με βουλευτές του κόμματος του.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο και ενημερώθηκε για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ιδιαιτέρως για τα εργασιακά.
 «Εμείς αντιλαμβανόμαστε πως με τη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς λέει πως θα κάνει μέσα στις επόμενες ώρες όλα όσα ανέλαβε να κάνει στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ώστε αύριο να μπορεί να οριστικοποιηθεί ένα πλαίσιο που θα διασφαλίζει την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση», τόνιζαν πηγές του ΠΑΣΟΚ κληθείσες να σχολιάσουν τη δήλωση του Πρωθυπουργού. 
Ωστόσο την ίδια στιγμή, κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών σημείωναν ότι οι κύριοι Σαμαράς και Στουρνάρας είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν στη Βουλή ότι έχει συμφωνηθεί και ας πάρουν την ευθύνη οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν ότι νομίζουν.  
Τόλμη και υπευθυνότητα έναντι της κοινωνίας και των εργαζομένων είναι η πολιτική μας αξίωση , ανέφεραν κύκλοι προσκείμενοι στην ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας την δήλωση του κου Σαμαρά. 
Οι ίδιες πηγές εξέφρασαν την έκπληξη τους για την δήλωση του Πρωθυπουργού απέναντι στις απαράδεκτες -όπως ανέφεραν- αξιώσεις της τρόικας επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ΔΗΜΑΡ δεν απαντά στα περί τολμηρών που αναφέρθηκε ο κος Σαμαράς , αλλά με τόλμη και εθνική υπευθυνότητα στήριξε και στηρίζει την κυβέρνηση για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα χωρίς όμως να διαλυθούν τα εργασιακά δικαιώματα.  
 Ελάχιστο αντίκρισμα έχουν οι λεονταρισμοί Κουβέλη - Βενιζέλου, κατόπιν εορτής, από τη στιγμή που έχουν συμφωνήσει στην υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων. 
Όπως υποστηρίζει, τα ήδη ψηφισμένα μέτρα για τα εργασιακά έχουν κατεδαφίσει κάθε εργασιακό δικαίωμα και έχουν στείλει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, βυθίζοντας παράλληλα στην ύφεση την ελληνική οικονομία.
Επιμένουν στην άποψή τους περί «δήθεν αντιπαράθεσης- δήθεν διαπραγμάτευσης» περί τα εργασιακά θέματα, οιΑνεξάρτητοι Έλληνες, σχολιάζοντας τη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και τις δηλώσεις των κ.κ. Κουβέλη και Βενιζέλου, ενώ κάνουν λόγο για «άλλοθι που επιτρέπει στην κυβέρνηση να ψηφίσει όλα τα άλλα προαποφασισμένα μέτρα». 
 Για συνέχιση του "θεάτρου σκιών της συγκυβέρνησης με λεκτικούς λεονταρισμούς από αυτούς που έχουν ήδη δώσει "γη και ύδωρ" στους τοκογλύφους" γίνεται λόγος σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της "Χρυσής Αυγής" με αφορμή την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.