.Εβδομάδα ευαισθητοποίησης


Με απώτερο στόχο την ενθάρρυνση των μετακινήσεων στο κέντρο της Αθήνας χωρίς αυτοκίνητο, ο Δήμος Αθηναίων ξεκινά από αύριο Δευτέρα, την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Μετακίνησης. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου με το κλείσιμο της Πανεπιστημίου και την πραγματοποίηση χάπενινγκς, ενώ τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 7μμ, με επιπλέον προσφορές, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας. 
Ταυτόχρονα, καθημερινά 11 το πρωί με μία μετά το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 θα διεξάγεται δημόσια διαβούλευση για θέματα οδικής ασφάλειας, οικολογικής οδήγησης και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. 
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 καθόλη τη διάρκεια του πενθημέρου τόσο οι επισκέπτες, όσο και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θα ενημερώνονται για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ιδιαίτερα για το ποδήλατο. 
Ειδικότερα για την ποδηλασία ο κ. Καμίνης είπε πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο η πρόσκληση ενδιαφέροντος προς εταιρίες, οι οποίες θα ενοικιάζουν ποδήλατα σε πολίτες για τις μετακινήσεις τους στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Ακόμη, πρόσθεσε ότι, ήδη έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός πεζοδρομίων της Αθήνας από διάφορα εμπόδια, αλλά και από τα περίπτερα που δεν λειτουργούν πια.
Για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών και τις σχετικές δράσεις, με κεντρικό μήνυμα την ενθάρρυνση της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, μίλησε η Πρόεδρος της «Τεχνόπολις» Αγγελική Αντωνοπούλου, η οποία έκανε ειδική αναφορά στην 22α Σεπτεμβρίου ημέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων.

Στη δημόσια διαβούλευση που θα γίνεται καθημερινά στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 από τις 11 το πρωί έως τη μια μετά το μεσημέρι αναφέρθηκε η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Νέλλη Παπαχελά 
και τόνισε: «Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία και διαβούλευση με όλους τους αρμόδιους φορείς, αλλά και τα υπουργεία Μεταφορών, Δημόσιας Τάξης, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για μια Αθήνα με λιγότερα αυτοκίνητα και σεβασμό στο περιβάλλον».

Στη συμβολή του εμπορικού κόσμου της πρωτεύουσας αναφέρθηκε ο γγ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Ηλίας Βλαχάκης και γνωστοποίησε ότι, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, 
ημέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων, τα καταστήματα θα έχουν ειδικές προσφορές και δώρα για τους καταναλωτές, ενώ υπάρχει πρόταση να παραμείνουν ανοιχτά έως τις 7 το βράδυ.      

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.