.Απάντηση Γ. Μανιάτη σε Αλ.Τσίπρα για τις αναφορές του στη ΔΕΘ σε θέματα ενέργειας


 Τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το ενεργειακό ζήτημα υιοθέτησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ, του Κινήματος και πρώην υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, σχολιάζοντας τις σχετικές αναφορές του κ. Τσίπρα στην ομιλία που απηύθυνε στη ΔΕΘ.
Ο κ. Μανιάτης αναφέρει επίσης ότι το σπουδαιότερο τμήμα του ορυκτού πλούτου, που μπορεί να αξιοποιήσει η Ελλάδα, προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση, είναι οι υδρογονάνθρακες, δηλαδή πετρέλαιο και φυσικό αέριο. 

Και υπενθύμισε ότι τον Αύγουστο του 2011 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Υδρογονανθράκων, κάτι που, για τον κ. Μανιάτη, σήμαινε και καταψήφιση, ουσιαστικά, και των ερευνών και την αξιοποίηση των ελληνικών υδρογονανθράκων.
 
Σχετικά με την πρόταση του κ. Τσίπρα να δημιουργηθεί Ειδικό Ταμείο στο οποίο θα πηγαίνουν έσοδα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, ο κ. Μανιάτης του καταλογίζει ότι «έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος». Κι αυτό διότι η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε, πριν μερικές εβδομάδες στη Βουλή, πρόταση Νόμου για τη δημιουργία Κοινωνικού Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών, η οποία έγινε αποδεκτή από τη σημερινή κυβέρνηση. 

Το Ταμείο αυτό θα χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα των υδρογονανθράκων με 150 δισ. ευρώ για τα επόμενα 20-30 χρόνια, ώστε να στηριχτεί το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Και εκφράζει την ευχή, όταν η πρόταση του ΠΑΣΟΚ έρθει για ψήφιση στο Βουλή, να υπερψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα.
 
Αναφορικά με ένα άλλο θέμα, που έθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, το κατασκευαστικό, που περιλαμβάνει ποιοτικές παρεμβάσεις σε υφιστάμενα κτίρια και κατοικίες, ο κ. Μανιάτης υπενθυμίζει ότι η δράση αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ του ΥΠΕΚΑ συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ. 

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον» έχει προϋπολογισμένη δαπάνη 700 εκατ. και από αυτό θα ωφεληθούν 30.000 νοικοκυριά και ήδη έχουν υποβάλει αιτήσεις πάνω από 5.000 νοικοκυριά. 

Ο συνολικός αριθμός των νοικοκυριών που θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα θα φθάσει τις 60.000. Επίσης, όπως αναφέρει ο κ. Μανιάτης, άλλα 100 εκατ. επενδύονται σε 120 δημοτικά κτίρια και άλλα 100 εκατ. σε σχολεία, νοσοκομεία και άλλα κτίρια.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.