.Βάζουν τις τελικές πινελιές στο πακέτο των 11,5 δισ.


Στον καθορισμό των τελευταίων και τεχνικών λεπτομερειών για την τελική παρουσίαση του πακέτου μέτρων των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς τους δανειστές μας στέκονται ιδιαίτερα στο υπουργείο Οικονομικών, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου εφαρμογής του πακέτου λιτότητας.

«Το βασικό ζητούμενο είναι να παρουσιάσουμε ένα πλήρες και αξιόπιστο πακέτο μέτρων, ώστε στη συνέχεια να συζητήσουμε για τη διατύπωση του σχετικού αιτήματος», τονίζει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Ύστερα από τις έντονες συζητήσεις, που προκάλεσε το δημοσίευμα των Financial Times σχετικά με το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, στην κυβέρνηση επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους, επιλέγοντας την οδό της μετριοπάθειας. 

«Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε», σχολιάζει η ίδια πηγή, «που είναι η έμπρακτη διατύπωση της βούλησής μας για τις απαιτούμενες αλλαγές, ώστε να διαμορφώσουμε εμείς, με τα έργα μας, το θετικό κλίμα για τη διατύπωση του αιτήματος επιμήκυνσης».

Το χαμήλωμα των τόνων προέκυψε μετά και από τις αντιδράσεις του Βερολίνου, που στην ουσία ζητά πρώτα πράξεις και μετά συζήτηση για επιμήκυνση, αν και δε λείπουν φωνές, όπως αυτή του υπουργού εξωτερικών, Βεστερβέλε, υπέρ της παράτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ είναι μεν έτοιμο, πρέπει όμως να μπουν οι τελικές πινελιές αναφορικά με τις καυτές παρεμβάσεις, που αφορούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και έχουν ήδη εγείρει τις πρώτες αντιδράσεις από βουλευτές και των τριών κομμάτων, τα οποία συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Στα τρία κομματικά επιτελεία υπάρχει ήδη ανησυχία γύρω από ενδεχόμενες διαρροές βουλευτών στην ψήφιση αυτών των παρεμβάσεων, όπως -για παράδειγμα- της μείωσης των συντάξεων των 700 ευρώ

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.