.Αλλαγές στις αποδείξεις, κατάργηση τεκμηρίων, μείωση φόρων μεταβίβασης


Νομοθετικές ρυθμίσεις προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του φορολογικού μας συστήματος, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνει το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας, προαναγγέλλει σε συνέντευξη του στην Ναυτεμπορική ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Μεταξύ άλλων: καταργούνται τα τεκμήρια διαβίωσης, θεσπίζεται νέο σύστημα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών, «ανατρέπονται» οι αποδείξεις, μειώνονται οι φόροι μεταβίβασης, έρχεται νέο, «φιλικότερο» ποινολόγιο με λογικά πρόστιμα και τόκους από το 2013. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μαυραγάνης, αναφέρει ότι «παραμένει πρόθεση της κυβέρνησης η μείωση του ΦΠΑ εστίασης. Η χρονική στιγμή λήψης και εφαρμογής μιας τέτοιας απόφασης είναι συνάρτηση της ανάγκης σταθεροποίησης των δημοσιονομικών δεδομένων της χώρας, 

αλλά ταυτόχρονα και της ανάγκης για αποτελεσματική ενίσχυση της αγοράς και του τουρισμού, ώστε αφενός να λειτουργήσει υπέρ της επιχειρηματικότητας και της μείωσης των τιμών και αφετέρου να επηρεάσει σημαντικά τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού πακέτου κατά τη διαμόρφωσή του». 

Ακόμη, ο υφυπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι «στη χρονική περίοδο που διανύουμε η αύξηση των αντικειμενικών αξιών δεν είναι ρεαλιστική δεδομένου ότι οι τιμές αγοράς έχουν περιορισθεί σημαντικά και έχουν συγκλίνει προς τις αντικειμενικές, ενώ πολλές αγοραπωλησίες γίνονται και σε τιμές κάτω από την αντικειμενική αξία. 

Σχεδιάζουμε αλλαγές στη φορολογία κεφαλαίου με κατεύθυνση την εύκολη μεταβίβαση σε συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού, καθώς εξετάζεται και το ενδεχόμενο προσαρμογής των συντελεστών φόρου μεταβίβασης σε εκείνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το φθινόπωρο θα είμαι σε θέση να πω περισσότερα». 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.