.Υπέρ της άμεσης εκλογής του προέδρου της ΕΕ ο Σόιμπλε


Την προτίμησή του στην άμεση εκλογή των ευρωπαϊκών διοικητικών οργάνων και του προέδρου της ΕΕ από τους πολίτες, κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ και της Γαλλίας, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι οι εκλεγμένοι πρέπει, αν είναι δυνατόν, να μιλούν καλά αγγλικά.

Σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζονταγκτσάιτουνγκ, ο Σόιμπλε δήλωσε: «θα επιθυμούσα να είχαμε μια ημέρα ευρωπαϊκή κυβέρνηση εκλεγμένη από το Κοινοβούλιο, όπως η Μπούντεσταγκ εκλέγει τον Γερμανό καγκελάριο. Ή έναν Ευρωπαίο πρόεδρο που να εκλέγεται από τον λαό, όπως στη Γαλλία, ή την Αμερική».

Στην αντίρρηση του δημοσιογράφου πως οι πολίτες της Ευρώπης μόλις και μετά βίας θα μπορούσαν στο σύνολό τους να καταλάβουν τον εκλεγμένο τους πρόεδρο όταν μιλά, ο υπουργός απάντησε:«μπορούμε να γίνουμε κάλλιστα κατανοητοί ακόμη κι εάν δε μιλούμε τέλεια ο ένας τη γλώσσα του άλλου. 

Η πλειονότητα των νέων στην Ευρώπη καταλαβαίνουν τα αγγλικά. Και στις περισσότερες από τις διεθνείς επιχειρήσεις ομιλείται αποκλειστικώς η αγγλική. Λοιπόν, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.