.Ρομπότ επικίνδυνων αποστολών στο ίδρυμα Ευγενίδου


Ρομπότ χειρούργοι, ψάρια, τετράποδα ζώα, ακόμα και ρομπότ που αναλαμβάνουν επικίνδυνες διαστημικές αποστολές θα παρουσιαστούν στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, που θα φιλοξενηθεί σήμερα στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

  
Πίσω από τα ρομπότ βρίσκονται οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές του Τομέα Μηχανολογικών Κατασκευών και Αυτόματου Ελέγχου του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, καθώς και οι ερασιτέχνες λάτρεις της ρομποτικής- μέλη της Ελληνικής Πύλης Ρομποτικής.

 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνουν, επίσης, παρουσίαση ρομποτικής για αρχάριους, επιδείξεις πειραμάτων, αλλά και ομιλία του καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Ευάγγελου Παπαδόπουλου με θέμα «Η άνοιξη της ρομποτικής».

  
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εκθέματα είναι ο «Απτικός Μηχανισμός Ανάδρασης Δυνάμεων». Πρόκειται για ρομποτική εφαρμογή, αποτέλεσμα διδακτορικής διατριβής στο ΕΜΠ, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς λόγους, κυρίως ουρολογικές επεμβάσεις.

Τον μηχανισμό χειρίζεται μακριά από τον ασθενή ο γιατρός, ενώ μια αντίστοιχη διάταξη βρίσκεται στον ασθενή που κάνει την επέμβαση. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.