.Απάντηση ΟΤΕ στο ΣΥΡΙΖΑ


Ο ΟΤΕ διέθεσε στους εργαζομένους όλη την απαραίτητη πληροφόρηση και επαρκή χρόνο για να κρίνουν ποια είναι η καλύτερη επιλογή σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή τους ή όχι στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, αναφέρεται σε έγγραφο της νομικής συμβούλου του ΟΤΕ, Ειρήνης Νικολαΐδη. 

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση- καταγγελία τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των Δημήτρη Στρατούλη, Δημήτρη Γάκη και Ευάγγελου Διαμαντόπουλου, ότι η διοίκηση του ΟΤΕ- θυγατρική της Deutsche Telekom- απειλεί τους εργαζόμενους ότι θα τους απομακρύνει αν δεν αποδεχθούν το «πακέτο κινήτρων» για οικειοθελή αποχώρηση.
Σε απάντηση της ερώτησης, ο ΟΤΕ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η ΟΤΕ ΑΕ λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο περί ανωνύμων εταιρειών και το θεσμικό πλαίσιο για τις εισηγμένες ανώνυμες εταιρείες. Επισημαίνει επίσης ότι η ΟΤΕ ΑΕ δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν επιχορηγείται από το κράτος και ελέγχεται από τον γερμανικό όμιλο Deutsche Telekom AG και δεν υπόκειται, ως εκ τούτου, στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. 
Ωστόσο, για την ενημέρωση των βουλευτών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, τα δύο τελευταία χρόνια υλοποιείται μια μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, στο πλαίσιο της οποίας, μετά από διάλογο με την ομοσπονδία των εργαζομένων, διαμορφώθηκαν κίνητρα που κατέληξαν σε ένα Πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου για περίπου 1.700 εργαζόμενους που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και συνταξιοδοτούνται έως το 2015.
Ο ΟΤΕ χαρακτηρίζει το πρόγραμμα αυτό «κοινωνικά υπεύθυνη λύση», δεδομένου του γενικότερου οικονομικού περιβάλλοντος και των συνθηκών στην αγορά εργασίας και ενημερώνει ότι οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν ξεπεράσει τις 1.700. Προσθέτει, πάντως, ότι στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της επιχείρησης, εντοπίστηκε η ανάγκη προσέλκυσης νέων ανθρώπων, πιο κοντά στην τεχνολογία και με αντίστοιχη εκπαίδευση.
Πέραν του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης, ο ΟΤΕ επισημαίνει ότι η επίτευξη κερδοφορίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί ο οργανισμός να επενδύει και να εξελίσσεται, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών του και προσθέτει ότι οι ταμειακές ροές είναι αναγκαίες για να μπορέσει να εξυπηρετήσει το δανεισμό του, τα 4 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του. 
Αναφέρεται, επίσης, ότι το ίδιο ισχύει και για την κοινωνική προσφορά του Ομίλου ΟΤΕ, που μπορεί να συνεχιστεί, μόνο εφόσον η εταιρεία παραμείνει υγιής και κερδοφόρος και ότι στη δεδομένη οικονομική συγκυρία τα προγράμματα εταιρικής ευθύνης συνεχίζονται και συμβαδίζουν με κάθε επιχειρηματική του κίνηση.
Τέλος, η νομική σύμβουλος του ΟΤΕ ενημερώνει τους βουλευτές ότι ο ΟΤΕ προχωρά στη δημιουργία νέων δραστηριοτήτων, τις οποίες στελεχώνει με το υπάρχον προσωπικό και προσθέτει ότι είναι πλέον μια από τις πιο υγιείς εταιρείες στη ΝΑ Ευρώπη, με ξεκάθαρη στρατηγική, όραμα για το μέλλον και ορθή διαχείριση, μακριά από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.