.Aυξάνονται στην ΕΕ, παρά την κρίση, οι επενδύσεις σε ερευνα - καινοτομία


Παρά την κρίση, κορυφαίες επιχειρήσεις της ΕΕ συνεχίζουν να επενδύουν στην καινοτομία, σύμφωνα με πίνακα αποτελεσμάτων για τις βιομηχανικές επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη (Ε&Α), που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το 2011 εταιρείες-κολοσσοί που εδρεύουν στην ΕΕ αύξησαν τις επενδύσεις τους σε Ε&Α κατά 8,9%, έναντι 6,1% το 2010. Η αύξηση σχεδόν ισοδυναμεί με αυτή των αμερικανικών επιχειρήσεων (9%), ενώ υπερβαίνει τον παγκόσμιο μέσο όρο (7,6%) και βρίσκεται πολύ υψηλότερα σε σχέση με το ποσοστό των ιαπωνικών επιχειρήσεων (1,7%). 

Αυτά είναι τα κύρια συμπεράσματα του πίνακα αποτελεσμάτων που δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη επενδύσεις σε Ε&Α από 1.500 επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.

Στους 50 μεγαλύτερους επενδυτές σε Ε&Α συγκαταλέγονται 15 εταιρείες από την ΕΕ, 18 από τις ΗΠΑ και 12 από την Ιαπωνία. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης, ενώ η Γερμανική Volkswagen, κατατάσσεται στην τρίτη θέση (με επενδυμένα κεφάλαια σε έρευνα και ανάπτυξη, ύψους 7,2 δισ. ευρώ).

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.