.Γερμανία: Σταθερό δημοσκοπικό προβάδισμα του CDU


Με ποσοστό 39% οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες (CDU) διατηρούν σταθερό προβάδισμα έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), οι οποίοι ακολουθούν με 30%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρώτου κρατικού τηλεοπτικού δικτύου της Γερμανίας ARD.

Στην ίδια δημοσκόπηση τίθεται ακόμη το ερώτημα «πόσο ικανοποιημένοι είστε από την δουλειά των πολιτικών;». Τόσο η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ όσο και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραμένουν στην πρώτη θέση με ποσοστό 60%, 

χάνοντας όμως από οκτώ μονάδες, εξαιτίας, όπως σημειώθηκε από τους αναλυτές της δημοσκόπησης, της συνειδητοποίησης από την κοινή γνώμη ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα θα κοστίσει στον Γερμανό φορολογούμενο.

Επιπλέον η ανάλυση των ποιοτικών στοιχείων της έρευνας υποδεικνύει, σύμφωνα με το ARD, ότι αν ο προεκλογικός αγώνας επικεντρωθεί στα πρόσωπα, η Άγγελα Μέρκελ έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου της Πέερ Στάινμπρουκ, ε
νώ αν η καμπάνια εστιάσει στα προγράμματα των κομμάτων, η εικόνα είναι εντελώς αντεστραμμένη, με τους Σοσιαλδημοκράτες να προηγούνται σημαντικά.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.