.Προτάσεις ΣΕΒΤ προς το υπουργείο Ανάπτυξης για την υπέρβαση της κρίσης


Σε σημαντικές ανακατατάξεις στον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων εκτιμάται, από τη διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), ότι θα οδηγήσει η σημαντική έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου.

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ Ευάγγελος Καλούσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, σημαντικό πρόβλημα για πολλές επιχειρήσεις του κλάδου αποτελεί η έλλειψη ρευστότητας 

καθώς λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης, βρίσκονται αντιμέτωπες με πελάτες οι οποίοι καθυστερούν να πληρώσουν, οι τράπεζες μειώνουν τις πιστώσεις ενώ παράλληλα αυξάνεται το κόστος των πρώτων υλών και το φορολογικό καθεστώς συνεχίζει να παραμένει ασταθές.

Με στόχο να αντιμετωπιστούν ζητήματα που σχετίζονται με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την προώθηση της καινοτομίας της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων, ο ΣΕΒΤ έχει υποβάλει στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων υπόμνημα στο οποίο αναλύονται οι θέσεις της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων στη μάχη για την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒΤ, ουσιαστική προϋπόθεση για να εξέλθει η Ελλάδα από την κρίση είναι η ανάπτυξη. Προς αυτή τη κατεύθυνση, κρίσιμο ρόλο θα διαδραματίσει η βελτίωση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο αυτή ασκείται, μέσα από ουσιαστικές διαρθωτικές και δημοσιονομικές αλλαγές, ώστε να μπορεί ο κλάδος να λειτουργεί σε ένα σταθερό θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο για να συνεχίσει την εκσυγχρονιστική του πορεία.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.