.«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω»

«Η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη αναμένεται να παραμείνει αδύναμη», τόνισε ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τη μηνιαία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΚΤ, όπου αποφασίστηκε να διατηρηθεί αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο της ευρωζώνης στο 0,75%. 

Ο Μ. Ντράγκι χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό βήμα» τη χθεσινή υπερψήφιση των νέων μέτρων από το ελληνικό κοινοβούλιο και πρόσθεσε ότι η προσοχή στρέφεται πλέον στη νέα ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό και το Eurogroup της επόμενης εβδομάδας.

Ωστόσο, ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι η Φραγκφούρτη δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω ως προς την Ελλάδα, καθώς κάτι τέτοιο προσκρούει στο καταστατικό της που απαγορεύει την χορήγηση άμεσης βοήθειας, προς τα κράτη-μέλη. 


Πρόσθεσε δε ότι η ΕΚΤ επέστρεψε στις κυβερνήσεις-μετόχους της τα κέρδη της από τα ελληνικά ομόλογα και εξαρτάται από αυτές βτο τι θα κάνουν με τα εν λόγω κεφάλαια. 

Επιπλέον ο Μάριο Ντράγκι επανέλαβε την εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει κάτω από το 2% το 2013, ενώ υπογράμμισε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να εφαρμόσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων που έχει εξαγγείλει, ωστόσο εναπόκειται στην Ισπανία ή στις άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα αν θα ζητήσουν βοήθεια ή όχι

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.