.Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ


Η δύσκολη, επόμενη μέρα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το οποίο του "στοίχισε" τη διαγραφή έξι βουλευτών του, ήρθε στο ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα, ο βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί, την επομένη της θετικής ψήφου που έδωσε στο «πακέτο» των νέων μέτρων. 
Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ βιώνει κρίση και αποσυντίθεται και ότι ο ίδιος δεν αισθάνεται μέρος αυτής της κρίσης, επικρίνοντας κορυφαία στελέχη του Κινήματος τα οποία, όπως είπε, ενώ έκαναν 30 χρόνια υπουργοί, κρύβονται πίσω από τους νέους βουλευτές.

Ο ρόλος που επιλέγει για τον εαυτό του ο κ. Ανδρουλάκης είναι αυτός του καταλύτη, μεταξύ των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να υπάρξει ανασύσταση του χώρου της ευρύτερης Αριστεράς.
Επίσης, την έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ζητεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, προκειμένου να γίνει ο απολογισμός του τετραμήνου που μεσολάβησε από τις τελευταίες εκλογές και τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, αλλά και να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον του Κινήματος, αποφάσεις που θα αφορούν «όλα τα επίπεδα». 
Ο κ. Λοβέρδος, πάντως, δεν αναφέρει αν στο «όλα τα επίπεδα» περιλαμβάνεται και αυτό της ηγεσίας.

Αναφέρει, επίσης, ότι «η κρίση που βιώνει η δημοκρατική παράταξη δεν αντιμετωπίζεται με κυβερνητικούς χαρακτηρισμούς, κυβερνητικά ανταλλάγματα και τακτικισμούς».

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, 
κάνοντας λόγο για «τέλος εποχής»,  υποστηρίζει ότι «η μοναδική διέξοδος είναι ο επαναπροσδιορισμός του ΠΑΣΟΚ στον προοδευτικό χάρτη της χώρας», 
«η αποκοπή του από κάθε συμμετοχή σε αυτές τις νεοσυντηρητικές πολιτικές» και «η έμπρακτη αναγνώριση των λανθασμένων πολιτικών επιλογών».

Σε αυτό το πλαίσιο, θέτει πέντε όρους προκειμένου να επανέλθει το Κίνημα στον «δρόμο της προόδου», καλώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο «να αναλογιστεί την κρισιμότητα των στιγμών».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.